İhtimaller dahilinde Android zararlılarının ağ üzerinde yapabilecekleri eylemler

397444

Hectopat
Makaleler
10
Rootsuz Android bir cihazımız var. Kablosuz bir ağa bağlı, mobil veri değil. Tüm yetkileri üzerinde toplayan maharetli bir zararlı yazılımın bulaştığını/kurulduğunu varsayalım. Bu zararlı yazılımın, Android cihazın katılmış olduğu ağa bağlı olan diğer cihazlara zarar vermesi mümkün müdür? Yapabileceği olası eylemler nedir ve buna karşı alınabilecek tedbirler nelerdir?

Bunun yanında Komuta-Kontrol sunucularını engelleyen DNS servisleri ne denli işe yaramaktadır? Örneğin Yandex.DNS Güvenli ve Yandex.DNS Aile servisleri bu sunucuları engellediklerini ifade ediyorlar:

Robotlardan koruma​

Günümüzde kötü niyetli insanlar başkalarına ait bilgisayarlardan bir ağ örüyorlar, böylece onların yardımıyla sunuculara saldırılar düzenleyip çaldıkları şifreleri kırıyorlar ve spam gönderiyorlar. Genelde kullanıcı, bilgisayarının böyle bir ağın parçası olduğunu bile farketmiyor, yazılım robotları kendilerini hiçbir şekilde göstermiyorlar. Görevlerini almak için bu programlar özel yönetici sunucularına bağlanırlar. Yandex.DNS'in "Güvenli" ve "Aile" modu, bunun gibi sunucular ile bağlantı denemelerini engeller, bilgisayara virüs bulaşsa bile sahtekarlar onu yönetemez. Mevcut robot ağları ve yönetici sunucular hakkındaki veriler Virus Tracker sistemi tarafından sağlanmakta.
Yandex.DNS hakkında daha fazla bilgi: Yandex.DNS

Hocam kendi yaptığım zararlıyla ağ dışındaki cihazdan ses kaydı bile aldım. Video aldım, ekran görüntülerine çöküntü yaptım. Tanımadığını yerlerden indirilen dosyaları açmayın. Güvendiğiniz kaynakları kullanın.

Çok farklı şeyler var da, saldırganların ufkunu açmasın diye buraya yazmamak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

En iyisi zararlı yememeniz :)

Misafir çocuklarını düşünerek sordum aslında hocam:) Allah şerlerinden muhafaza eylesin:D

Olur da birisi telefonuna zararlı yazılım kursa bizim network Allah'a emanet o zaman:D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı