İnceleme IKEA Gruppspel ve Markus

Arkadaşlar merhaba. Bundan 2 hafta önce Gruppspel modeli için konu açmıştım fakat cevap bulamamıştım. Sandalyeyi aldım ve iade ettim şimdi deneyimlerimden bahsedip düşünen kişilere fikir vermek istiyorum. Bulunduğum konumda maalesef IKEA ürünlerini deneme şansım olmamasından dolayı bu hataya düşmüş bulundum. Gruppspel siparişi verdim ürün geldiğinde kurulumunu kolayca yaptım herhangi bir yoran kısmı olmadı. Ürünün genel malzeme kalitesi dikişleri kumaşı (kol dayama kısmı hariç) her şeyi gerçekten Markus'a göre çok daha iyi diyebilirim. Ama Gruppspelin bel desteği kısmında sınıfta kaldığını söyleyebilirim. Birincisi aslında oldukça sağlam yapısı gereği bir bel desteğine sahip arka sırtlık bölgesin boyunuza göre indirik kaldırabiliyorsunuz ama ben bir türlü boyuma göre ayarlayamadım. En uygun olduğunu düşündüğüm pozisyonda bile sandalyede gerçekten sadece dik oturmanız gerekiyor çok hafif yayılayım deseniz bile o yapısal bel desteği size batmaya başlıyor. Bir diğer dezavantajı ise minderinin Markus'a göre sert olması ve kafa desteğinin gerçekten yapılan yorumlar aksine kötü olması. Kısaca Gruppspell kısmında eğer sürekli dik oturan biri değilseniz uzak durmanız gereken bir model ve pahalı, hatta ne olursa olsun bence Markus ve Jarfvjallet varken uzak durun gerçekten rahat bir model değil.

Markus kısmında ise zaten internette tonlarca inceleme ve yorum görebilirsiniz birebir aynıları geçerli pek fazla ekleyebileceğim bir şey yok, ama malzeme kalitesi konusunda dediğim gibi Gruppspel ve Jarfvjalletin gerisinde kalıyor fakat göze batmıyor. Şu an Markus'tan fazlasıyla memnunum gerçekten oyuncu koltuklarına bu kadar para yatırmayıp IKEA'ya bir bakmanızı öneririm(oyuncu koltukları bana fazlasıyla rahatsız ve itici geliyor), aslında IKEA'dan çok daha iyi modeller ve markalar var fakat ülkemizde satışları yok.

BONUS: Jarfvjallet'i de bir süre kullanmış biri olarak açıkçası bana jarfvjallet bir tık daha kullanılabilir ve parçalarının mobilitesi yüzünden daha iyi gelmişti. Fakat şu an sadece deri modeli olduğu için maalesef tercih edemedim fakat deri olması sorun değilse sizin için kesinlikle Jarfvjallet'e de bir şans vermenizi veya en azından deneyip karar vermenizi öneririm.

Kısaca IKEA'dan en alınabilecek 2 çalışma sandalyesi Markus ve Jarvfjallet'tir. Gruppspell maalesef benim açımdan sınıfta kaldı.

Son düzenleme:
İnceleme güzel olmuş teşekkürler. Ben de Jarvfjallet ile Markus arasındaydım, hatta uyguna ikinci el Jarvfjallet de bulmuştum ama bugün Ikea'da ikisini de denedim ve Markus bana daha rahat geldi açıkçası. Jarvfjallet'in bel desteği ayarlanabiliyor ama kolçak kısmındaki yaslanılan yer öne arkaya hareket ediyor ve oranın bir kilit mekanizması yokmuş. Yani kolçağı geriye çeksem biraz yaslanınca öne gidecek gibi ki denedim hakkaten gidiyor da, beni rahatsız etti bu. Bir de oturulan yüzey alanı Jarvfjallet'te daha dar gibi geldi bana, Markus'un minderi daha geniş. Jarvfjallet'i ikinci el 2000 TL'ye alacaktım ama bugün deneyince 3600 TL verip sıfır Markus almaya karar verdim. Bel desteğinin konumu da gayet rahat geldi bana, o yüzden ayarlanamıyor olması çok önemli değil.

Gruppspel'i de gördüm ama denemedim, hem görüntü itibariyle, hem de ergonomisi pek cazip gelmedi bana, zaten daha pahalı bir koltuk.

İnceleme güzel olmuş teşekkürler. Ben de Jarvfjallet ile Markus arasındaydım, hatta uyguna ikinci el Jarvfjallet de bulmuştum ama bugün Ikea'da ikisini de denedim ve Markus bana daha rahat geldi açıkçası. Jarvfjallet'in bel desteği ayarlanabiliyor ama kolçak kısmındaki yaslanılan yer öne arkaya hareket ediyor ve oranın bir kilit mekanizması yokmuş. Yani kolçağı geriye çeksem biraz yaslanınca öne gidecek gibi ki denedim hakkaten gidiyor da, beni rahatsız etti bu. Bir de oturulan yüzey alanı Jarvfjallet'te daha dar gibi geldi bana, Markus'un minderi daha geniş. Jarvfjallet'i ikinci el 2000 TL'ye alacaktım ama bugün deneyince 3600 TL verip sıfır Markus almaya karar verdim. Bel desteğinin konumu da gayet rahat geldi bana, o yüzden ayarlanamıyor olması çok önemli değil.

Gruppspel'i de gördüm ama denemedim, hem görüntü itibariyle, hem de ergonomisi pek cazip gelmedi bana, zaten daha pahalı bir koltuk.
hocam hayırlı olsun güle güle kullanın güzel tercih. Bana jarfvjallet'te gayet rahat gelmişti tamamen tercih meselesi ama ergonomik olarak bence markus'ta jarfvjallet'te alınabilir gayet. Gruppspel tam bir fiyaskoydu emin olabilirsiniz.

Size bir şey soracağım bendeki markusta eğimi kilitleyince az bir boşluk kalıyor ve kilitli olmasına rağmen sanki yerine tam oturmamış gibi biraz tık tık sallanıyor. Sizde de bu durum var mı?

hocam hayırlı olsun güle güle kullanın güzel tercih. Bana jarfvjallet'te gayet rahat gelmişti tamamen tercih meselesi ama ergonomik olarak bence markus'ta jarfvjallet'te alınabilir gayet. Gruppspel tam bir fiyaskoydu emin olabilirsiniz.

Size bir şey soracağım bendeki markusta eğimi kilitleyince az bir boşluk kalıyor ve kilitli olmasına rağmen sanki yerine tam oturmamış gibi biraz tık tık sallanıyor. Sizde de bu durum var mı?

Teşekkür ederim yalnız henüz almadım, ay başında maaşı alınca alırım tahminen. Belki montajla alakalı bir durumdur sallanması, internette yorumları okuyorum gıcırtı falan yapan birkaç kişi söküp tekrar montajlamış gıcırtı geçmiş mesela, o tarz bir şey olabilir.

Teşekkür ederim yalnız henüz almadım, ay başında maaşı alınca alırım tahminen. Belki montajla alakalı bir durumdur sallanması, internette yorumları okuyorum gıcırtı falan yapan birkaç kişi söküp tekrar montajlamış gıcırtı geçmiş mesela, o tarz bir şey olabilir.
aynen gıcırtı gibi bir şey hocam

Matchspeel aldım, 1 ay kullanım sonucu : Koltuğa oturunca gayet rahat his veriyor ama ağırlık merkezi yükü ayaklara veriyor.Gruppspel almayı düşünüyorum.Gruppspel koltuğu kullanan varmı aramızda?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı