İki disk ile Dual Boot nasıl yapılmalı?

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Merhaba yakın zamanda bir disk daha alacağım ve Dual Boot yaptığım Windows partisyonumu oraya taşıyacağım. Şu anda görünüş şu şekilde. P4 bölümündeki Linux'u sola genişletip (gerekirse format atıp ama üşeniyorum ne yalan söyleyeyim) yeni diske de Windows kuracağım. Yapmam gerekenler neler acaba?
1679215034832.png

@Shaw Dickerson

Son düzenleme:
Vallahi hocam EFI ortak oldugu icin dediginiz gibi biraz sikintili, sadece Windows ile alakali seyler kopyalanacak. Ilk basta yazdiginiz gibi de yapilabilir. Sonraki yazdiginiz diski yarisini bolme olayi da yapilabilir ama biraz ugrastirir gibi duruyor. Sorunuza gelecek olursak hocam, NTFS zaten kullanilabiliyor linux ntfs-3g paketiyle, fat32,fat16 ile de isimiz yok. Sanirim btrfs Windows da da kullanilabiliyor, driver mevcut: GitHub - maharmstone/btrfs: WinBtrfs - an open-source btrfs driver for Windows Btrfs kullanabilirsiniz gibi duruyor.
Bu driverı daha önce kullanmıştım ve sorun yaşatmamıştı. NTFS driverı linux üzerinde yavaş diyene rastlamıştım zamanında. Belki BTRFS yaparım.
O reserved partition bootloaderla alakalı bazı şeyleri içeriyor diyorlar. O sebeple taşıma işi üçüncü taraf uygulamasız yattı gibi.
Şuan ya bütün sistemi hepten formatlayacağım ya da bu dediğimi yapacağım gibi, dış bir partisyona müdahale etmek haliyle daha kolay. Çok teşekkür ederim.

Bu driverı daha önce kullanmıştım ve sorun yaşatmamıştı. NTFS driverı linux üzerinde yavaş diyene rastlamıştım zamanında. Belki BTRFS yaparım.
O reserved partition bootloaderla alakalı bazı şeyleri içeriyor diyorlar. O sebeple taşıma işi üçüncü taraf uygulamasız yattı gibi.
Şuan ya bütün sistemi hepten formatlayacağım ya da bu dediğimi yapacağım gibi, dış bir partisyona müdahale etmek haliyle daha kolay. Çok teşekkür ederim.
BTRFS her turlu mantikli olur hocam, eski bir sistem zaten NTFS. Ucuncu taraf bir uygulamayla daha rahat olur hocam, minitool partition wizard vs. nin WinPE leri mevcut, canli ortamda kullaniyorsunuz bir nevi. Toptan format daha rahat ve temiz olur ama dediginiz de uygulanmayacak bir sey degil. Rica ederim.

Son düzenleme:
BTRFS her turlu mantikli olur hocam, eski bir sistem zaten NTFS. Ucuncu taraf bir uygulamayla daha rahat olur hocam, minitool partition wizard vs. nin WinPE leri mevcut, canli ortamda kullaniyorsunuz bir nevi. Toptan format daha rahat ve temiz olur ama dediginiz de uygulanmayacak bir sey degil. Ruca ederim.
Hocan 130 GB dosyayı yedeklemek yada tekrar kurmak kolay olsa yapacağım da büyük çile :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı