İki farklı CL ve Voltaj değerinderi RAM'ler dual channel çalışır mı?

Yer
Istanbul
Daha fazla  
Şu an kullandığım bellek Kingston 3200MHz CL18 bir bellek. 8GB yetersiz olduğu için yanına 2. bir 8GB alacağım fakat belleğin bu modeli artık bölgemde satılmıyor ve internette de artık satışı yok. Kingston bu belleğin üretimini durdurup yeni versiyonunu yapmış. Yeni versiyonunun ise tek farkı CL16 ve 1.35V olması.

Şimdi ben yeni versiyon belleği alıp çift kanal çalıştırabilir miyim?

Şu an kullandığım bellek Kingston 3200MHz CL18 bir bellek. 8GB yetersiz olduğu için yanına 2. bir 8GB alacağım fakat belleğin bu modeli artık bölgemde satılmıyor ve internette de artık satışı yok. Kingston bu belleğin üretimini durdurup yeni versiyonunu yapmış. Yeni versiyonunun ise tek farkı CL16 ve 1.35V olması.

Şimdi ben yeni versiyon belleği alıp çift kanal çalıştırabilir miyim?

Mavi ekran hataları veriyo ben denedim.

Gskill ripjaws CL15 ile Corsair CL18 XMP açarsan sıkıntı. Eğer XPM açmazsan idare ediyo.
Siz direk farklı markalardan bambaşka bellekleri kullanmışsınız. Ben aynı markanın yeni versiyon belleğini kullanacağım.
Belleklerin çipleri farklıysa uyumsuzluk sorunu yaşayabilirsiniz.
Çiplerinin aynı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim? Model numaralarından Kingston'un sitesinden baktım fakat CL ve Volt değerleri dışında bir fark göremedim. Aynı marka bellekler. 2. bellek, 1. belleğin yerini aldı sadece.

Siz direk farklı markalardan bambaşka bellekleri kullanmışsınız. Ben aynı markanın yeni versiyon belleğini kullanacağım.

Çiplerinin aynı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim? Model numaralarından Kingston'un sitesinden baktım fakat CL ve Volt değerleri dışında bir fark göremedim. Aynı marka bellekler. 2. bellek, 1. belleğin yerini aldı sadece.

O zaman sorun olmaz. Zaten sistem CL değeri büyük olan belleğin değerine çekiyor diğer belleği de.

Hocam galiba sizin RAM bu. Piyasada bulunmayan demiş doğru. Hepsiburada 800 TL falan istiyor. Bence değerlendirin.
Hocam faturalı ve garantili.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı