İki farklı diske aynı işletim sistemi kurulursa ne olur?

DryreL

Megapat
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Mesela, hard diskimizde Windows 10 kurulu diyelim, tabii diskin içinde ekstra programlar ve dosyalar kurulu. SSD aldık ve içine tekrar Windows 10 kuracağız. Aynı anda iki diski de seçince hangisi bootlayacak? Anakarttan boot sırasını ayarladık diyelim, masaüstüne geldiğimizde diğer Windows 10 kurulu olan diskten dosyaları SSD'ye taşıyabilecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 ve öncesinde sanırım böyle bir şey mümkündü ve hangisini açacağını siz seçiyordunuz ama şuan durum ne bilmiyorum. Bu arada öyle olduğunda dosyalara erişebilirsiniz.

Bilgisayar açılınca siyah bir ekranda 2 tane Windows 10 gözükür. Bunlar arasında seçim yaparak hangisine gireceğinizi seçebilirsiniz. Hatta ayarlardan bu menünün bekleme süresi, otomatik seçilecek olan işletim sistemini seçebilirsiniz. Ben en son kullanırken böyledi bayadir pc kullanmıyorum. Nereden yapıldığını internetten aratarak bulabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı