İki farklı HDD ve iki farklı işletim sistemi kullanma

Yelmar / Draow.

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler kardeşler ve abiler. Benim bilgisayarımda 2 farklı sabit diskte 2 farklı işletim sistemi kurulu. Bir sabit diskte Windows 8.1 64 bit, diğer sabit diskte ise Linux Ubuntu 64 bit mevcut. Normalde bir sabit disk üzerine 2 işletim sistemi kurulunca bilgisayar açılışında seçenek geliyor. Bunun 1 sabit disk içinde 2 işletim sistemi için olduğu gibi 2 farklı HDD için gerçekleşmesi mümkün mü? o_O Önceden teşekkürler!

Bunu yapmanın bir yolu vardı fakat hatırlamıyorum. Dediğiniz şekilde olması zorunlu değilse boot menüsünden boot edilecek diski seçerek yapabilirsiniz.
Evet bunu biliyorum, hatta şu an da öyle yapıyorum, ama seçenek olarak hard disk seçmemi otomatik sağlayacak bir yöntem arıyorum. Yorum için teşekkürler

Bunu yapmanın 3 farklı yöntemi mevcuttur.
Birincisi; boot bölümünden geçişi sağlamak,
İkincisi; devamlı kullanım için "Virtualization Technology" adı verilen yapı ile sanallaştırma yöntemi ile kullanmaktır. Windows üzerinden diğer işletim sistemini sanal PC olarak çalıştırma teknolojidir.
Üçüncüsü; Dual Boot dediğimiz dediğimiz yöntem ile. Tabi 1 ve 2 için gerekli donanıma sahip olmanız gerekiyor.

Forumlarda sanal PC hakkında bilgilerin mevcut olduğunu düşünüyorum.

Bu arada "VirtualBox" uygulamasına bir göz atabilirsiniz. Yardımcı olacaktır.

Bir EK Daha vereyim unutmadan alternatif olsun; Uzak bağlantı ile de Lan üzerinden hızlı veri yapılabilir. Yani "Uzak Masaüstü Yöntemi" (2 PC gereklidir)

Saygılar.

Son düzenleme:
Bunu yapmanın 2 farklı yöntemi mevcuttur.
Birincisi; boot bölümünden geçişi sağlamak,
İkincisi; devamlı kullanım için "Virtualization Technology" adı verilen yapı ile sanallaştırma yöntemi ile kullanmaktır. Windows üzerinden diğer işletim sistemini sanal PC olarak çalıştırma teknolojidir.

Forumlarda sanal PC hakkında bilgilerin mevcut olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Tam olarak anlamasamda kısmen aratarak bula bileceğimi düşünüyorum. Teşekkür ederim

Sanal pc ile uğraşmak yerine sen 1. seçeneği yap. Çünkü sanal makine kurarsan herşeyi en baştan derlemen lazım ona da hiç girme. Özellikle hack işleri yapmıyorsan...

Anlıyorum dostum.. O zaman 2 şekilde halledeceksin :) Başka bir alternatifin yok! Ama internet üzerinden yeniden araştırmanı tavsiye edebilirim özellikle yabancı sitelere göz at. Türkiye içerisinde olamayıp, dış ülkelerde daha ileri bir teknoloji olduğu aşikar. Aradığını orada da bulabilirsin.

Teşekkür ederim, bu arada diğer bir forumda bir arkadaş " bios a gir primary hard disk ayarını bul oradan hangisi kullanilsin istiosan onu sec yada eski bilgisarimda boot prioty den hepsini disable yaptigimda senin istedigin menu geliodu " diye yazmış. 2-ci yöntem aslında mantıklı deneyeceğim onu

Teşekkür ederim, bu arada diğer bir forumda bir arkadaş " bios a gir primary hard disk ayarını bul oradan hangisi kullanilsin istiosan onu sec yada eski bilgisarimda boot prioty den hepsini disable yaptigimda senin istedigin menu geliodu " diye yazmış. 2-ci yöntem aslında mantıklı deneyeceğim onu

Uyarmadı demeyin; Sanallaştırma iyi bir işlemci, iyi bir ram kapasitesi ve iyi bir SSD (en az 128 GB'lık) ile iyi performans verir. Malum iki bilgisayarı bir bilgisayara koyduğunuzu düşünün.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı