İki farklı marka RAM uyumlu çalışır mı?

Hocam ileride G.Skill'leri değiştirip yeni aldığımdan takmayı planlıyordum. Olmaz mı öyle?

Tam ne yapmak istediğiniz anlamadım ben sizin. Şu an elinizde 2x8 RAM var bunu 32 yapmak istiyorsanız. 2 tane daha 8 GB almak zorundasınız. Yanına 16 takıp 32 yapamazsınız Single çalışır anlamı kalmaz. Eğer 2x16 RAM tekli 16 RAM'dan 300 lira fazlaysa onu alın elinizdekileri satın.

Tam ne yapmak istediğiniz anlamadım ben sizin. Şu an elinizde 2x8 RAM var bunu 32 yapmak istiyorsanız. 2 tane daha 8 GB almak zorundasınız. Yanına 16 takıp 32 yapamazsınız Single çalışır anlamı kalmaz. Eğer 2x16 RAM tekli 16 RAM'dan 300 lira fazlaysa onu alın elinizdekileri satın.
Hocam elimde G.Skill 2x8 RAM var. Takılı ve kullanıyorum. Geriye kalan 2 tane boş slota Corsair 2x16GB RAM koyacağım. Yani slotları fullemiş olacağım. Uyumluluk sorunu yaşar mıyım ? Sormak istediğim soru buydu.

Hocam elimde G.Skill 2x8 RAM var. Takılı ve kullanıyorum. Geriye kalan 2 tane boş slota Corsair 2x16 GB RAM koyacağım. Yani slotları fullemiş olacağım. Uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Sormak istediğim soru buydu.

Tamam doğru anlamışım o şekilde Single gibi çalışır Dual verimi alamazsınız. Ya 4x8 yapacaksınız ya da 2x16.

Evet kapasite farkından kaynaklanıyor. Performansta düşüş olmaz fakat boşa olur. Yine 16 GB kullanıyormuşsunuz ama fazladan RAM takılı gibi düşünün.
Hocam ben dediğim şekilde RAM'leri taktığımda hangileri çalışmayacak ?
2x16 olarak taktıklarımdan bir tanesi mi çalışmayacak ?

Hocam ben dediğim şekilde RAM'leri taktığımda hangileri çalışmayacak?
2x16 olarak taktıklarımdan bir tanesi mi çalışmayacak?

RAM'lerde çalışmama gibi bir sıkıntı olmaz. Burada mevzu çalışmama değil nasıl tek RAM'i yanına 1 tane daha alıp Dual yapıyorsunuz bu da aynı mantık düşünün. 2 RAM farklı olursa Dual olarak değil Single olarak çalışır.

RAM'lerde çalışmama gibi bir sıkıntı olmaz. Burada mevzu çalışmama değil nasıl tek RAM'i yanına 1 tane daha alıp Dual yapıyorsunuz bu da aynı mantık düşünün. 2 RAM farklı olursa Dual olarak değil Single olarak çalışır.
Anladım hocam. 48GB çalışır ama Single Kit gibi çalışır diyorsunuz değil mi ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı