İki farklı MHz'de RAM kullanmak fark yaratır mı?

Tr Prime Gamer

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, şu an bilgisayarıma takılı 4 GB DDR3L 800 MHz RAM takılı. Eğer her şeyi aynı olup MHz biraz yüksek olsa 1300Hz mesela fark yaratır mı hata vb. olur mu yoksa direk iki adet mi almam gerek 800 MHz RAM yoksa?

Eğer RAM'lerin MHz dışında diğer tüm özellikleri aynıysa çift kanal olarak kullanabilirsiniz iki RAM'de hızı düşük olana göre çalışır yani sizin durumunuzda 1300 olan 800 olarak çalışacaktır.

En az 16 GB ram takılabilir hatta daha fazla bence tam bulamadım çünkü
Bütçeniz varsa bu Ram i değiştirmenizi tavsiye ederim, hatta 2 slot varsa 2 tane ram takın ( cpuz ile slotları kontrol edebilirsiniz )
En az 2×4 , 8gb şeklinde kullanmanız sistem için çok iyi olur. Tek slot varsa 1 tane 8 GB alın
İnanın farkı epey bi hissedeceksiniz

Samsung marka 4 GB ram
Kingston marka 4 GB ram
Kingston marka 8 GB ram

Son düzenleme:
En az 16 GB ram takılabilir hatta daha fazla bence tam bulamadım çünkü
Bütçeniz varsa bu Ram i değiştirmenizi tavsiye ederim, hatta 2 slot varsa 2 tane ram takın ( cpuz ile slotları kontrol edebilirsiniz )
En az 2×4 , 8gb şeklinde kullanmanız sistem için çok iyi olur. Tek slot varsa 1 tane 8 GB alın
İnanın farkı epey bi hissedeceksiniz

Samsung marka 4 GB ram
Kingston marka 4 GB ram
2 slotu var 8 GB takmayı düşünüyorum 16 GB takılıyorsa 4 GB tı çıkarıp 2 8 de takabilirim bana tam bilgi lazım

2 slotu var 8 GB takmayı düşünüyorum 16 GB takılıyorsa 4 GB tı çıkarıp 2 8 de takabilirim bana tam bilgi lazım
Hocam hiçbir yerde Max ne kadar ram desteklediğini bulamadım
Ama tahminen söylüyorum markayı ve galiba 2 yıllık bir PC olduğunu düşünürsek 16 GB desteklediğini rahatlıkla söyleyebilirim, hatta 2 slot olması bile sayılabilir

Hocam hiçbir yerde Max ne kadar ram desteklediğini bulamadım
Ama tahminen söylüyorum markayı ve galiba 2 yıllık bir PC olduğunu düşünürsek 16 GB desteklediğini rahatlıkla söyleyebilirim, hatta 2 slot olması bile sayılabilir
Teşekkürler oyun hakkında bilgi biloyosanız 16 gb ram fifa 22 de ve volaranta kaç fps veriri

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı