İki farklı RAM aynı bilgisayara takılabilir mi?

Araştırma içerisindeyim almayın hemen. AM4 işlemciler Quad(dörtlü) channel desteklemiyor diye bir bilgi buldum ama araştırıyorum kesin bilgi olsun diye.

Senin durum farklı hocam. Sen RAM aldığında Quad channel olmuyor yine Dual channel oluyor ilk önce bunu izah etmiş olayım.

Sonra senin durumunda en iyi performansı alabilmen için bir rehberden kesit aldım.

daisy chain topolojisine sahip anakartta 4 modül 4x8 RAM kullanırsam ne olur?​

• RAM frekansı bakımından kayıp yaşarsın. Örneğin 2x16 ile 3600 MHz alabileceğin yerde 4x8 ile 3200 MHz alırsın. Çünkü daisy chain topolojisi, her ne kadar 4 slot RAM barındırsa da özünde 2 slot kullanılmaya yönelik üretildiği için işlemciyle RAM slotları arasında parazitlenmeler yapıyor ve bu da RAM frekansını olumsuz yönde etkiliyor.

Senin anakartın daisy chain bir anakart.

Karar sana kalmış.

Böyle bir zahmete girdiğiniz için teşekkür ederim sağ olun. Gözümde 200MHz bir kayıp pek de büyük gözükmüyor🙂

Estağfurullah hocam ne demek yardımcı olabildiysek ne mutlu. Senin sayende yeni birşey daha öğrendim sana da teşekkürler.
Dediğim gibi uyum testine aldıktan sonra bakacaz şimdiden hayırlı olsun. Uzun ömürlerde kullanın inşaAllah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı