İki güç kaynağıyla PC çalıştırmak

canatik

Centipat
Selamlar, 300 Watt güç kaynağı kullanıyordum. Yeni bir PSU aldım 550 Watt, fakat taktığımda görüntü vermiyor bilgisayar.

Ben de kendimi zeki sandım ve 300 Watt'lık PSU'yu anakarta ve işlemciye, diğer 550 Watt PSU'nun da 6+6 pinini ekran kartına taktım.

Bu durumda ne gibi hasar oluşur?

Ekran kartı: ASUS R9 270X DirectCU II.
Anakart: GA-G41M-combo.
PSU1: Lite-on 300Watt.
PSU2: OCZ Fatal1ty 550Watt.

Selamlar, 300 Watt güç kaynağı kullanıyordum. Yeni bir PSU aldım 550 Watt, fakat taktığımda görüntü vermiyor bilgisayar.

Ben de kendimi zeki sandım ve 300 Watt'lık PSU'yu anakarta ve işlemciye, diğer 550 Watt PSU'nun da 6+6 pinini ekran kartına taktım.

Yanık kokusu geldi mi?

550W olan anakarttan açıl emrini almadığı için çalışmamıştır. (Sistemin çalışması için kısa devre yapman gerekiyordu ama yapmanı önermem.) Yani 6+6 olan pine güç gitmemiştir. Kısaca birşey olmaz 😀

İki PSU'yu da açıp bilgisayarı açtın mı? Çalışması lazım.
Hani ne yaptığını söylememişsin bozulmuş mudur diyorsun. :D

Sorun olmaz. Zamanında iş yerindeyken bu şekilde ekran kartı çalıştırmıştım. Ekran kartı çalışmıyor diye çöpe atacaklardı. Çalıştır senin olsun dediler çalıştırdım ve aldım 😂

Güç çıkışları standart olduğu için hasar vereceğini sanmıyorum, ve hatta 24 pin güç bağlantısını kullanmadığın güç kaynağını kısa devre yaparak çalıştırırsan, ve güç kaynakları sağlamsa, ekran kartını hasar vermeden besleyeceğini ve çalıştıracağını düşünüyorum. Çünkü ekran kartına güç kaynağından gelen gücün bir kontrolcüsü yok, ekran kartı sadece anakarta yeterli güç aldığını bildiren bir sinyal gönderir, köprülerden gelen yanıta göre çalışmaya devam eder.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı