İki Kara Delik Çarpışırsa Ne Olur?

Biz bunların hiç birini yüz binlerce yıl görmeyeceğiz büyük ihtimal ama dediğin doğru. Bence mantıklı olacak olanı söyledim ben. Çünkü bilindiği üzere çok fazla sayıda karadelik var etrafta.

Benim asıl merak ettiğim solucan delikleri. Diyolar ki gözle görülmeyecek kadar küçükler ve inanılmaz derecede enerji sarf edilmesi gerekiyor ki açılsınlar. Daha Mars'a gidememiş insanoğlu ben ölmeden çözer diye umuyorum onun durumunu. En azından var mı solucan deliği yok mu onu bulsunlar yeter bana. :D
 
Karanlık maddeyle ilgili bir belgeselde iki galaksinin çarpışmasıyla birlikte karanlık maddenin verdiği tepkiyi inceliyolardı. Çapışmadan geriye kalan halleriyle iki galakside yoluna devam ediyordu. Bu durumda galaksilerin merkezlerinde kara delik olduğuna göre acaba bir şekilde ikiside varlığını sürdürüyor olabilir mi diye düşünmedim değil.
 
IMG_0222.JPG

"Fen okuyun uzaya çıkın gerizekalılar" lafını şimdi daha iyi anlıyorum. Hiçbir şey anlamadım.
 
Samanlık seyran...

:D

Benim bildiğim kara deliklerin uzaylı denen şeyle veri kesinliği noksanlığı bakımından hala aynı kategoride oluşları.

Yani henüz bunlar hakkında kapsamlı konuşmalar yapacak seviyede bilgili değiliz.

Fakat siz zaten teorik bir tartışmadan bahsettiğinizin altını çizmişsiniz.

Ve bu çarpışmayı hayal etmek çok güzel doğrusu. :D
 
Uzaylı ile aynı olduğu dönemi geçtik. Eskiden varlığı tartışılan bir şey idi kara delik. Şimdi fark ettik ki her yerdeler. Hatta biz şu an bir kara deliğin etrafında dönüyoruz. Hatta bizim dünyamızın oluşmasını sağlayan o dumanı kara delikler uzay boşluğuna ateşliyor resmen. Nasa'nın resmi açıklamaları öyle diyor en azından Yani uzaylı kadar bilinmeyen değiller kara delikler.Tabi karadelikler çarpışırsa ne olur o daha kesin değil. :)
 
Kara deliklerin kütle çekim güçleri farklıdır. Aynı kütle çekim gücüne sahip iki kara delik çarpışırsa büyük ihtimalle İkili Kara Delik Sistemi oluşacaktır.
 
Her Karadeliğin çekim kuvveti aynı değildir. Hangi Karadeliğin kütlesi daha fazla ise onun kütleçekim kuvveti daha yüksek olacaktır.
@Kiren Yanlışın var. Her yıldızın ölümünün sonucunda karadelik oluşmaz. Öyle olsaydı evren 13.82 Milyar yaşında omazdı. Yıldızların yaşamı ile türleri ile iligili bir konu açacağım. (Yemek yedikten sonra.) Düzenleme olarak eklerim konunun linkini.
@Doğan AKGÜN Şu anda evrenin sıcaklığı -273°C değil. O mutlak 0 noktası. Bugünki evrenin sıcaklığı 2.73° Kelvin. Ki bu da -270.42° C'ye eşit. Ayrıca evren genişledikçe soğur.
Genişlemesini sağlayan Karanlık Enerji, çökmesini sağlayan (Genişlemesine engel çıkan) ise Karanlık Madde'dir. 13,82 Milyar yıl önce Big Bang'den sonra Karanlık Madde baskındı ama birden Karanlık Enerji kontrolü aldı ve hızla genişlemeye başladı. Günümüze kadar geldi. Evren genişledikçe Galaksiler birbirinden uzaklaşır. Karanlık Madde sayesinde Yerçekimi ile çöktükçede Galaksiler birbirlerine yaklaşırlar. Günümüzde durmaksızın genişliyor ayrıca.
Evrenin %70'i Karanlık Enerji, %25'i Karanlık Madde, %4'ü serbestçe dolaşan Hidrojen&Helyum, %0.5'i Yıldızlar, %0.3'ü Nötrinolar, %0.03'ü ise Ağır Elementlerden oluşmakta. Ağır Element'den kastı Dünya'daki ne bileyim Demirler, Uranyum, vb. Atom numarası büyük olan elementler.
@Silinen üye , @My Man! , Uzaylı dediğiniz kavrama bizde giriyoruz. Ben "uzaylı" olarak tanımlanan canlılara "Dünya Dışı Akıllı Yaşam Formu" veya daha genellersek "Dünya Dışı Yaşam Formu" demeyi tercih ediyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı