Çözüldü İki RAM aynı hızda çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sternenlicht

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RAM MHz'sini yükselttim. Benim RAM'lerim 3000 MHz'ye kadar destekliyor. Profile 2'ye aldım fakat biri 2800 ile biri 2933 ile çalışıyor. İkisinin farklı MHz de çalışması performansı etkiler mi? Etkiliyorsa eğer nasıl eşitleyebilirim?

Dosya Ekleri

• 20220831_183659.jpg
    20220831_183659.jpg
    208,8 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İkisinin normal koşullarda farklı frekanslarda çalışması mümkün değil. Siz de durumu yanlış yorumluyorsunuz zaten. Birisi 2800, birisi 2933'te çalışmıyor. Bahsettiğiniz değerler seçebileceğiniz XMP profilleri, RAM'in çalışma frekansı hakkında bilgi vermiyor.

Öte yandan o profillerin üstündeki "A-XMP Profile 2" yazısı da 2. profili seçtiğinizi, yani iki RAM'in de 2933 MHz'te çalıştığını belirtiyor. Aşağıdaki "Adjusted DRAM Frequency" yazısı da bunu doğruluyor, RAM'leriniz 2933 MHz'te çalışıyor.

Kısacası: RAM'ler farklı frekansta çalışmıyor, sorun yok.
İkisinin normal koşullarda farklı frekanslarda çalışması mümkün değil. Siz de durumu yanlış yorumluyorsunuz zaten. Birisi 2800, birisi 2933'te çalışmıyor. Bahsettiğiniz değerler seçebileceğiniz XMP profilleri, RAM'in çalışma frekansı hakkında bilgi vermiyor.

Öte yandan o profillerin üstündeki "A-XMP Profile 2" yazısı da 2. profili seçtiğinizi, yani iki RAM'in de 2933 MHz'te çalıştığını belirtiyor. Aşağıdaki "Adjusted DRAM Frequency" yazısı da bunu doğruluyor, RAM'leriniz 2933 MHz'te çalışıyor.

Çözüm

Teşekkür ederim . Önceden BIOS'tan ram ile alakalı hiçbir işlem yapmadığım için bilmiyordum. İkisini de manuel ddr4 3000 mhz yapsam sıkıntı olur mu?

İşlemci sınırlamasından ötürü XMP'deki en yüksek profil 2933 MHz olarak görünüyor muhtemelen. Bu durumda da 3000 yapmak için sizin de dediğiniz üzere manuel OC yapmak gerek. +66 MHz ve XMP voltajı zamanlama ayarı yapmadan bile çok yüksek ihtimalle sorun çıkarmaz ama OC konusunda benden daha bilgili arkadaşlar da var. Emin olmak adına bunun için OC kategorisinde konu açmanız yararınıza olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı