- Makaleler
- 35
Çıkmaz. Elektrik bu, kuantum fiziği değil. İstiyorsan fişin ucundaki ayaklara kablo bağlayıp elektrik bandıyla sar, yine kullanırsın sorunsuz.
Çıkmaz. Elektrik bu, kuantum fiziği değil. İstiyorsan fişin ucundaki ayaklara kablo bağlayıp elektrik bandıyla SAR, yine kullanırsın sorunsuz.
Bu uygulamayla erkek fişi dişi fişe (uzatma prizi üzerindeki gibi) dönüştürmüş olursunuz, ama kullanım sırasında çekmeyle yerinden asla çıkmaması (zira çıkarsa ele kazayla temas ederse çarpılma oluşur) için üzerinden elektrik bandıyla sıkıca birkaç tur sarıp onu çekince de çıkamayacak şekliyle iyi sabitlemek gerekir. Ancak o zaman emniyetle kullanılmış olur, tıpkı erkek fiş-dişi fiş uzatmalı kablo gibi olur. Ancak bu erkek fişi yerinden çıkmayacak şekliyle sabitlemeden asla kullanmayın, ne olur ne olmaz biraz çekmeyle çıkarsa mazallah size direk deriden temas ederse sizi kötü çarpar, çok tehlikeli olur. Kolay gelsin.Siyah kablo duvardaki prize bağlı olan 2 ucu erkek kablo. Şimdi ben bu siyah kabloyla üçlüye elektrik verip daha sonra bu fotograftaki üçlünün diğer yuvasına bir cihazın fişini taksam o cihaz çalışır mı onu demek istiyorum ya da bu üçlüye bir uzatma takıp o uzatmayla diğer cihazlarımı çalıştırabilir miyim?
Bu uygulamayla erkek fişi dişi fişe (uzatma prizi üzerindeki gibi) dönüştürmüş olursunuz, ama kullanım sırasında çekmeyle yerinden asla çıkmaması (zira çıkarsa ele kazayla temas ederse çarpılma oluşur) için üzerinden elektrik bandıyla sıkıca birkaç tur sarıp onu çekince de çıkamayacak şekliyle iyi sabitlemek gerekir. Ancak o zaman emniyetle kullanılmış olur, tıpkı erkek fiş-dişi fiş uzatmalı kablo gibi olur. Ancak yerine çıkmayacak şekliyle sabitlemeden kullanmayın, ne olur ne olmaz, çekmeyle çıkar mazallah size direk deriden temas ederse çarpar, çok tehlikeli olur. Kolay gelsin.
Siyah kablo duvardaki prize bağlı olan 2 ucu erkek kablo. Şimdi ben bu siyah kabloyla üçlüye elektrik verip daha sonra bu fotoğtaftaki üçlünün diğer yuvasına bir cihazın fişini taksam o cihaz çalışır mı onu demek istiyorum ya da bu üçlüye bir uzatma takıp o uzatmayla diğer cihazlarımı çalıştırabilir miyim?
Çok saçma ve gereksiz ayrıca 3'lü nün kesik kablosuna değersen çaprılma riskin de var sen o elindeki kablonun ekli yerini sök üçlü prizi de sök o kabloyu direkt olarak 3'lü prize bağla.
Acaba neden atmış olabilir, çünkü uzatma ucundan (kökünden) kablo kesilmiş, mutlaka oradan kısa devre yapmıştır faz ve nötr ucu birbirine bu noktada değmiştir, orayı iyi kontrol etmeden veya omaj ölçümü yapmadan fişe takmışsınız da ondan atmıştır, yani o dibinden kesilen kabloyu iyi kontrol etmeliydiniz, atma nedeni kesinlikle de oradandır. Kolay gelsin.Erkek ucu üçlüye taktım diğer erkek ucu prize takmamla şalterler alttı.
Acaba neden atmış olabilir, çünkü uzatma ucundan (kökünden) kablo kesilmiş, mutlaka oradan kısa devre yapmıştır faz ve nötr ucu birbirine bu noktada değmiştir, orayı iyi kontrol etmeden veya omaj ölçümü yapmadan fişe takmışsınız da ondan atmıştır, yani o dibinden kesilen kabloyu iyi kontrol etmeliydiniz, atma nedeni kesinlikle de oradandır. Kolay gelsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.