İki ucu erkek fiş nasıl kullanılır?

Teşekkür ederim çoktan bağladım.

Yalnız bir şey daha sormak istiyorum örneğin bu 2 ucu erkek olan fişin bir ucunu evin dışındaki başka bir yerdeki prize diğer ucunu da evin içindeki bir odanın prizine takarsam o odada bağlı cihazlar çalışır mı?

@Yeni Teknik Sembol

Son düzenleme:
Yalnızca merak ederek mi yoksa o odadaki prizlerde kullanılacak elektrik olmadığı için mi bu soruyu soruyorsunuz? Bu şekilde de o odada bağlı cihazlar çalışır, ancak odadaki prizlerde faz olmasa bile nötr ucu otomattan kesilmiş olamayacağından harici elektriği bu prizlere verirken faz ve nötr ucunu kontrol kalemiyle çok dikkatli kontrol edip ölçerek en doğru şekliyle (doğru kutuplarla) faz-nötr olarak buradaki prizlere takarak verebilmek gerekir. Bir de bu anda elektriği harici olarak dıştaki başka yerden verilecek olan bu evin o prize elektriği veren otomatı indirilmiş olmalıdır, yoksa ters kutuplu çakışmalarda elektrik kontaklarının (kısa devrelerin) olma ihtimali yüksek olur. Zaten o sorunlu prizle ilgili olan otomat inse bile bir kontrol kalemiyle nötr ucu saptanıp öncelikle buna uygun harici uygulanacak olan faz-nötr elektrik kutuplarıyla 220 volt AC çok geçici süreler için alınıp odaya bu noktadan verilebilir. Mevcut oda priz/prizlerinden elektrik alma sorunu bulunuyorsa aslında bunun en doğrusu bir elektrikçiden yardım alarak bunu nizami (olması gereken) şartlarla yaptırabilmenizdir.

Önemli Not: O prizin otomatı bir kısa devreyle düşmüşse eğer bunları yapmaya hiç gerek olmayıp sadece o prizin otomatını evin elektrik panelinden yukarıya kaldırırsanız o prize elektrik yine gelir ve o prizi yine kullanırsınız. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı