İkinci el 6900 XT alınır mı?

Quadranil1

Hectopat
Makaleler
7
Daha fazla  
Sistemimi upgrade edeceğim için kendime güçlü, fiyatı uygun olan 2. el bir kart arıyorum.
3060'dan geçeceğim için minimum tercihim 3070 Ti veya daha üstü olmalı diye düşünüyorum. Ancak 3070 ve 3070 Ti özelinde ise VRAM düsüklügü beni biraz korkutuyor açıkçası. Sıfır 4070 vs. almak istemiyorum bana göre fiyatları çok uçuk geliyor.
Yani düne kadar bakındığım kartlar 3070 Ti, 3080, 3080 Ti modelleriydi. Hangisini daha iyi fiyata ve temiz bulabilirsem ona yönelecektim ama bugün radarıma 6900 XT'de takıldı. Sizce 3080 fiyatına yani 12 bin civarına 6900 XT almak mantıklı mıdır?
Kullanırken bir hata, problem vs. yaşar mıyım?
İleride satmaya kalksam zorlanır mıyım?
Ve son olarak hangisi 2 3 yıl boyunca daha sorunsuz bir şekilde çalışır?
Bu soruları merak ediyorum açıkçası yardımcı olacaklara teşekkürler şimdiden.

Sistemimi upgrade edeceğim için kendime güçlü, fiyatı uygun olan 2. el bir kart arıyorum.
3060'dan geçeceğim için minimum tercihim 3070 Ti veya daha üstü olmalı diye düşünüyorum. Ancak 3070 ve 3070 Ti özelinde ise VRAM düsüklügü beni biraz korkutuyor açıkçası. Sıfır 4070 vs. almak istemiyorum bana göre fiyatları çok uçuk geliyor.
Yani düne kadar bakındığım kartlar 3070 Ti, 3080, 3080 Ti modelleriydi. Hangisini daha iyi fiyata ve temiz bulabilirsem ona yönelecektim ama bugün radarıma 6900 XT'de takıldı. Sizce 3080 fiyatına yani 12 bin civarına 6900 XT almak mantıklı mıdır?
Kullanırken bir hata, problem vs. yaşar mıyım?
İleride satmaya kalksam zorlanır mıyım?
Ve son olarak hangisi 2 3 yıl boyunca daha sorunsuz bir şekilde çalışır?
Bu soruları merak ediyorum açıkçası yardımcı olacaklara teşekkürler şimdiden.

Hocam bütçeniz nedir?

Sadece amaç oyun ise RX 6900 XT alınır 3080'e göre. Miningli 3090 eğer kalmışsa, durumu iyi ve fiyatı da uygunsa 3090 öneririm kesinlikle, çünkü 1 yıl önce F/P olarak rakipsizdi şimdi ne oldu tam bilmiyorum fakat 13BİN TL civarında falan bulunursa kesinlikle öneririm kaçırmamak gerek.

Sadede gelmek gerekirse RX 6900 XT 2. el piyasasında rakipsiz diğer ekran kartıdır ve kesinlikle alınır, 4070 almak yerine 6900 XT her türlü daha iyidir.

3080Ti alamıyorsanız Rx6900xt alabilirsiniz. Benim kartlarımdan biri rx6900xt. Güzel güçlü bir kart. Alırken mutlaka benchmark ve furmark testi yapın ve sıcaklık değerlerini kontrol edin.

6900 XT'nin güç tüketimi daha az diye biliyorum.
3070 Ti'ın üstünde bir karta geçtiğimde hocam 6900xt de olsa 3080 de olsa güç kaynağım yetersiz geliyor. 750w nzxt psu almam gerekiyor.
3080Ti alamıyorsanız Rx6900xt alabilirsiniz. Benim kartlarımdan biri rx6900xt. Güzel güçlü bir kart. Alırken mutlaka benchmark ve furmark testi yapın ve sıcaklık değerlerini kontrol edin.
Peki hocam sıcaklık değerleri ne civarda olmalı?

AMD kartlarla bayadır ilgilenmiyorum özellikle 6000 serisinin üst kartları hakkında hiç bilgim yok diyebilirim.

3070 Ti'ın üstünde bir karta geçtiğimde hocam 6900 XT de olsa 3080 de olsa güç kaynağım yetersiz geliyor. 750W NZXT PSU almam gerekiyor.

Peki hocam sıcaklık değerleri ne civarda olmalı?

AMD kartlarla bayağıdır ilgilenmiyorum özellikle 6000 serisinin üst kartları hakkında hiç bilgim yok diyebilirim.

Hocam teker teker parça alsanız yine karda olursunuz sonuçta 3090 ile kapışan kart bir de RTX teknolojisi bence en boş teknoloji ghost runner gibi bir oyunda bile o kadar fark göremedim sadece Minecraft'ta oluyor ki o da sadece birkaç harita için geçerli DLSS'in karşılığı var nıs teknolojisinin karşılığı var falan ben o yüzden kaçırmayın diyorum sizde kalsa bile karınız çok olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı