VDS kiralayıp VPS'e çevirmek mantıklı mı?

kadir_38

Hectopat
17 yaşındayım, sermayem az. Aklıma garip bir fikir geldi, sizinle paylaşmak istedim.

İnternetten sanal sunucu kiralayıp sonrasında VPS'e çevirip başka kişilere ucuz fiyattan aylık kiralatmak sizce mantıklı mı? Aklımdakine göre eğer bu iş tutarsa iyi paralar kazanacağımı düşünüyorum.
Şu an sadece Minecraft sunucuları için düşündüm, diğer oyunlarda sunucu sistemi benzer mi çalışıyor bilmiyorum.

Doğru anladıysam bunun için sanallaştırması açık vds bulman lazım. Satılanların çoğu sanallaştırılamaz, ama sanallaştırmaya izin veren firmalarda var. Bunun yerine fiziksel sunucu kiralarsan çok daha rahat VDS ve VPS satışı yapabilirsin. Tabi bu işin birde sorumlulukların konusu var. İyice araştırmanı öneririm.

Diğer foruma da yazmışsın buraya da yazıyorum. VDS'nin VPS'ye çevrilme imkanı zaten yok. Daha bunu bile bilmiyorsun neyin satışını yapacaksın?

Sunucu sanallaştırma zaten bir sunucuyu bölmeye yarayan şey değil mi? Böyle bir şey mümkün değilse internetteki bütün bilgiler yalan o zaman dediğinize bakarsak.

Sunucu sanallaştırma zaten bir sunucuyu bölmeye yarayan şey değil mi? Böyle bir şey mümkün değilse internetteki bütün bilgiler yalan o zaman dediğinize bakarsak.
VDS zaten sanallaştırılmış bir alandır. VPS'de öyle. VPS ana makinedeki kaynağını diğer VPS sahipleriyle ortak kullanır.
VDS ise tek başına ayrılan kaynak tüketimini yalnızca kendi kullanır. Yani siz daha bunu bile bilmiyorsunuz neyin satışını yapacaksınız merak ettim.
Daha içerisinde binlerce ayar var oraya hiç girmiyorum bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı