İkinci El 9T almak mantıklı mı?

Ender Gülen

Kilopat
Daha fazla  
Daha 1 aylık 64 GB olan modelini 2400 TL'ye buldum. Telefoncudan almış ama Xiaomi Türkiye garantili diyor. Garantisini nasıl kontrol edeyim? Bir de mi 9T Pro var 2400 TL'ye ama IMEI kayıtlı. Garantinin pek önemi yok benim için ama kapanma sorunu falan olmasından korkuyorum. Sizce IMEI kayıtlı mi 9T Pro garanti dışında başka sorun çıkarır mı? Eğer çıkarır diyorsanız ikinci el mi 9T alayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
IMEI'si yasadışı yollardan kayıtlı ise almayın sorun yaşayabilirsiniz. Satan kişiden telefonu kontrol etmek istediğinizi söyleyin ve telefonun IMEI sorgulamasını yapın. Eğer telefon içerisinde yazan IMEI ile sorgulama sonucundaki model uyuşuyor ve kayıtlı görünüyorsa sorun olmaz.

Şu şekilde görünmesi gerekiyor. Örneğin benim kullandığım model iPhone 6S.

IMEI sorgulama.png

Muhtemelen Xiaomi grubundan almıştır. O grupta birisi satıyordu garantisiz 2100 TL'ye aksi takdirde dolandırıcı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca muhtemelen garantisi yok ve yasa dışı kayıtlı.

Daha 1 aylık 64 GB olan modelini 2400 TL'ye buldum. Telefoncudan almış ama Xiaomi Türkiye garantili diyor. Garantisini nasıl kontrol edeyim? Bir de mi 9T Pro var 2400 TL'ye ama IMEI kayıtlı. Garantinin pek önemi yok benim için ama kapanma sorunu falan olmasından korkuyorum. Sizce IMEI kayıtlı mi 9T Pro garanti dışında başka sorun çıkarır mı? Eğer çıkarır diyorsanız ikinci el mi 9T alayım mı?
Bende garantisiz pro almayı düşünüyorum. Garantili ile arasında dağlar kadar fiyat farkı var. Zaten garanti genellikle para koparma derdinde o yüzden bence garantisiz alıp kullanmak mantıklı. Aldığınız yerlerde genelde 1 hafta değişim garantisi veriyorlar

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı