İkinci El Asus ROG STRIX B450-E Anakart Alınır Mı?

Daha fazla  
Bu anakart çok hoşuma gitmişti ama fiyatından dolayı listeden çıkarmıştım. 1000 lira gibi bir fiyata arkadaşımın bir tanıdığı satıyor, garantisi devam ediyor. Sizce almalı mıyım? İşlemci ve ekran kartı olarak Ryzen 5 3600 ve RX 5700 XT modellerini kullanacağım.

Alınmaz dostum, ben olsam almazdım.
VRM'i aşırı iyi değil, en azından 1000 ₺ edecek bir anakart değil.
Tek artısı ARGB girişi olması.
Birazcık daha koyabilirsen B550 chipsetli anakartlara yönel, daha iyi olur.
300 ₺ koyabilirsen B550-A PRO öneririm, taş gibidir kendisi.

Alınmaz dostum, ben olsam almazdım.
VRM'i aşırı iyi değil, en azından 1000 ₺ edecek bir anakart değil.
Tek artısı ARGB girişi olması.
Birazcık daha koyabilirsen B550 chipsetli anakartlara yönel, daha iyi olur.
300 ₺ koyabilirsen B550-A PRO öneririm, taş gibidir kendisi.
VRM' den kastınız overclock için gereken bileşenleri diyorsanız eğer ramlarin MHz leri haricinde OC düşünmüyorum. Oda gerekirse yani. 😁

Bu bahsettiğim Anakart Tomahawk'dan daha kaliteli diye biliyorum ben ama yanlış mıyım acaba?
VRM olarak B450 TOMAHAWK MAX daha iyi dostum.
Ama B450 TOMAHAWK MAX'e göre de artıları var, mesela ARGB girişi, veya çift M.2 slotu (gerçi ikinci slot PCIe 2.0 x4 hızında çalışıyor, yani maksimum 2000 MB/saniye hız alman demek).
VRM den kastınız overclock için gereken bileşenleri diyorsanız eğer ramlarin MHz leri haricinde iç düşünmüyorum.
Tamam, olabilir. VRM yine de önemsiz değil.
Eski köye artık yeni adet gelmeli, bütçe var iken B550 chipsetli anakartlar daha iyi olur.
Ayrıca PCIe 4.0, diğer M.2 slotlarının PCIe 3.0 x4 hızlarında çalışması, ARGB girişi fazlalığı olarak da daha iyi bir anakart, tek VRM olarak bakma konuya.

Alacağım kişi şuan da fortnite oynuyor anakartla üzerinde R5 3600 takılı ve RTX 2070s ile birlikte.
Bütçe malesef 1000 TL ki içim acıyor bu parayı sadece anakarta vermeye 500 600 e b450 chipsetli anakart bulamıyorum 700 e var atıyorum o zaman da 700 vermişken 1000 vereyim adam akıllı olsun dedim bende, onun için üzerine çıkamam.

Tomohawk Max'ta da var diye biliyorum. Mortar Max kullanıyorum onda bile 2 slot var.
Maalesef yanlış, 1 tane var.
1598128483992.png
1598128498925.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı