İkinci el bölümü gerekli mi?

Herkes istediği fiyattan koyabilir, oranın felsefesi yıllardır böyle. Zira esasında her online satış platformunda durum böyle.

İlan sahibi alıcıyı yanıltmadıkça, dolandırmadıkça, yanlış yönlendirmedikçe, istediği fiyatı koymasının bir sorunu yok. Evet, saçma sapan fiyatların verilmesi bize de mantıklı gelmiyor ama online bir satış platformunun mantığı budur. Eğer siz, satıcının koyduğu fiyata müdahele ederseniz, o zaman satış platformunun bir önemi ve gerekliliği kalmaz. Satıcı doğal olarak buna itiraz eder.

Sahibinden, Letgo gibi yerlerde de saçma sapan fiyatlara, saçma sapan ürünler satılıyor. Bir şey deniliyor mu, hayır. Burada da takmayıp geçmeniz gerekiyor. Siz ilana mesaj yazınca, o ilan daha da öne çıkıyor, bir nevi reklamın yapıyorsunuz.

Kullanıcıları bilinçlendirmelisiniz ama bunu yeri ilanlar değil. "2. El'de parça seçimi nasıl yapılır?" gibi bir konu açıp, kullanıcıları bilinçlendirebilirsiniz; ilana yazmak yerine.
 
İnsan birden bırakamıyor işte. :/ Eskisine göre daha az burada olacağım ama.

Büyülü mekan, tatil almadan bırakmak çok zor cidden hocam.
Bunu ben hiç göremedim.

Ben genellikle görüyorum. İkinci ele pek bakmam, ama ilgimi çeken ilanlardaki alıcılar ile satıcılar arasında güzel diyaloglar görmüştüm. Fiyatının üstüne cihazı satan satıcılar ya da daha kötü alıcılar da varsa ben görmedim.
 
Parlak zekalı arkadaşlarımız sıfırdan pahalı bir şekilde sattığı için pek işe yaradığı gözükmüyor genelde. Araba sektörü de öyle.
Arkadaşım ama ne gerek var sıfıra? Üzerine biraz daha koyar 2.el alırım.

Cidden çok pahalı bazen diyorum olmayan arabanın ilanını ucuza mı koysam?
 
Oradan saçma ceza yiyip duruyorum. Şimdi de 1 ay ceza yedim. Sebebi ise indirim ile ilgili bir soruydu. Bazen oyun satışı olabiliyor. Ondan kalabilir bence.
 

Geri
Yukarı