İkinci el disk alırken dikkat edilmesi gerekenler

T-Bad

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Yarın bilgisayarıma disk almayı düşünüyorum fakat aklımda birkaç soru var. Disk alırken nelere dikkat etmeliyim? İkinci el bir disk alırken ne gibi testler yapmalıyım? İkinci el diski yenileyerek sıfır diye kazıklayanlar oluyormuş, bunun önüne nasıl geçebilirim? Diskteki hangi özellikler performansı etkiler? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD alırken sağlığını ölçebileceğin uygulamalar mevcut. Ben 2008 yılında aldığım diski hala yedek amaçlı kullanıyorum. Sıfır ile ikinci el arasındaki fiyat farkı çok değilse sıfır almanı öneririm. Uzun yıllar kullanılıyor.

HD Tune diye bir HDD test etme programı var. Orada test edilen harddiskin sorunlu olup olmadığını gösteren grafikler gösterir test sonunda. Diskin seri numarasını da gösterir. Diskin arkasında da aynı numara yazıyor. Diski alırken satıcıdan o program ile test yapmasını iste ve seri numarasına bak. Teslim aldığında ise numaraları karşılaştır. Aynı ise testte kullandığı harddisktir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı