İkinci el disk alırken hangi testler yapılmalı?

Toshiba hakkında pek güzel şeyler okumamıştım yoksa ben de satın almadan önce bu saydığın üç marka arasındaydım. Rica ederim.
Ben de Seagate alcaktım fakat Toshiba önerdi forumdakiler ısrarla ben de alayım bare diyip aldım. Gayet memnunum üründen.
Hocam dediğiniz ürüne baktım güzelde indirimi var fakat 3,5" bana 2,5" lazım, teşekkürler. :)
Doğrudur ona dikkat etmedim. Kolay gelsin.

İkinci el alınan donanımda bir sorun yoksa rahatlıkla alınabilir. Ben mesela ikinci el RAM HDD İşlemci aldım 5 yıldır kullanıyorum sorunsuz şekilde. Daha üç ay önce DDR4 16GB iki RAM aldım, tıkır tıkır çalışıyor. Bu türden bilgisayar donanımlarında binde bir sorun olur. Ama mesela bir ay önce aldığım sıfır bir anakartım çöp oldu. Buna ne diyeceğiz. Yani öyle ,sıfır al abi, gibi önermelerin tecrübeden kaynaklandığını zannetmiyorum. Elimde 10 yıllık üç eski işlemci ve de DDR3-2 RAM var. Sıfır kadar sağlam duruyorlar

Lakin donanım olarak sadece ikinci el bir ekran kartı alacağınız zaman ya güvenilir bir kişiden ya da sıfır ekran kartı almanızı öneririm.

Son olarak Samsung Toshiba ya da WDC almanızı önerebilirim

Eğer sıfır alabilecekseniz kesinlikle sıfır alın hocam. Hayırlı olsun şimdiden. Marka olarak ise ben Seagate kullanıyorum yaklaşık bir aydır çok memnunum.
7 Yıla az kaldı. Seagate 500 GB'lık olanı kullanıyorum modelini hatırlayamıyorum, takdir edebileceğim bir marka. Şuan hala çıt çıkarmadan su gibi çalışmakta. 👏

İkinci el alınan donanımda bir sorun yoksa rahatlıkla alınabilir. Ben mesela ikinci el RAM HDD İşlemci aldım 5 yıldır kullanıyorum sorunsuz şekilde. Daha üç ay önce DDR4 16GB iki RAM aldım, tıkır tıkır çalışıyor. Bu türden bilgisayar donanımlarında binde bir sorun olur. Ama mesela bir ay önce aldığım sıfır bir anakartım çöp oldu. Buna ne diyeceğiz. Yani öyle ,sıfır al abi, gibi önermelerin tecrübeden kaynaklandığını zannetmiyorum. Elimde 10 yıllık üç eski işlemci ve de DDR3-2 RAM var. Sıfır kadar sağlam duruyorlar

Lakin donanım olarak sadece ikinci el bir ekran kartı alacağınız zaman ya güvenilir bir kişiden ya da sıfır ekran kartı almanızı öneririm.

Son olarak Samsung Toshiba ya da WDC almanızı önerebilirim
Peki siz ikinci el HDD alırken neyine dikkat edip aldınız?
Arkadaşların dediği HDTunePro ve CrystalDiskMark harici yapılması gereken bir test var mı?

Sevgili arkadaşım bilgisayar donanım üreticisi şirketler ürettikleri ürünleri 25- 30 yıl sorunsuz çalışması için tasarlıyorlar. Bazılarında sıfır olsalar bile hatalar olabiliyor. Demek istediğim eğer bir HDD çalışıyorsa çalışıyordur. Ha eğer emin olmak için bazı programları kullanmak istiyorsan kullanabilirsin ama ikinci el diye donanıma bu kesin arızalıdır mantığıyla yaklaşmamak lazım.

Bu arada geçen aldığım RAMleri test etmek istedim. Memtest diye bir program var onu flash'a yükledim saatlerce aradı taradı bir hata bulamadı ama bu sefer 16GB lik flashım 300 MB olarak görülmeye başladı bilgisayar. :) Gitti 16 GBlik flash.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı