- Makaleler
- 2
Finalin öyle olması ve öyle hissettirmesi, serinin bitmemesinden kaynaklanıyor. Final oyununda etkileyici bir son olur, bu Episode 1 daha.
Bence final bölümü gayet iyi bir sondu, part2'yle birleştirmek için böyle bir son yaptıklarını düşünüyorum.
Ne söylesem sanki 2. oyunla ilgili spoiler olacakmış gibime geliyor. Emin ol ilk oyun iyi bir sondu. Tatmin etmemiş olabilir fakat kesinlikle iyi bir sondu.
Part 1'in sonu bence gayet iyiydi. Kızını kaybetmiş Joel'in oyun boyunca ellie ile beraber dolaşırken bağ kurması ve sonda tekrar kaybetme korkusu yaşaması. Bundan dolayı ona yalan söyledi. Oyun bunu zaten iyi sunuyor. Siz hikayenin kırılma noktası gibi bir yer beklemişsiniz birisi ölmedi falan diyorsunuz. O final sahnesinden sonra yaşanan belirsizlik şimdi ne yapacaklar hissi güzeldi.
Yani, The Last of Us Part 1'in sonunda Ellie'yi hastaneden kurtarıyoruz. Aslında aşıyı Ellie'yi öldüreceğini falan öğreniyoruz ve hastanedeki herkesi katlederek Ellie'yi kurtarıp çıkıyoruz. Tommy'nin kasabasına yerleşiyoruz. Buradaki son bence yeterli ve güzel bir son.
Peki o zaman soruyu biraz değiştireyim. Muhtemelen ben oyun hakkında fazla beklentiye girdiğim için böyle düşünüyorum. Oyun hakkında bazı forumlarda ve blog sayfalarında RDR serisinden daha iyi bir hikayeye sahip olduğu sürekli söyleniyordu ki ben de bundan yola çıkarak bu oyunu oynamaya başladım.
Peki sizce sadece hikaye olarak değerlendirirsek RDR 2 mi yoksa TLOU P1 mi? Veya RDR serisi mi yoksa TLOU serisi mi?
peki o zaman soruyu biraz değiştireyim. Muhtemelen ben oyun hakkında fazla beklentiye girdiğim için böyle düşünüyorum. Oyun hakkında bazı forumlarda ve blog sayfalarında RDR serisinden daha iyi bir hikayeye sahip olduğu sürekli söyleniyordu ki ben de bundan yola çıkarak bu oyunu oynamaya başladım.
Peki sizce sadece hikaye olarak değerlendirirsek RDR 2 mi yoksa TLOU P1 mi? Veya RDR serisi mi yoksa TLOU serisi mi?
Karşılaştırmaya gerek yok. İkisi de gayet kaliteli oyunlar. Birisi açık dünya uzun bir oyun, diğeri çizgisel bir hikayeye sahip. Kimisi RDR 2 hikayesini daha çok sever kimisi TLOU. Ben cevap veremiyorum açıkçası şu an.Peki o zaman soruyu biraz değiştireyim. Muhtemelen ben oyun hakkında fazla beklentiye girdiğim için böyle düşünüyorum. Oyun hakkında bazı forumlarda ve blog sayfalarında RDR serisinden daha iyi bir hikayeye sahip olduğu sürekli söyleniyordu ki ben de bundan yola çıkarak bu oyunu oynamaya başladım.
Hocam, The Last of Us oyununda etrafı keşfetmen, “Burada bir şey yoktur, gitmeyeyim boşuna” dediğin yerlere gidip bakman, araştırman gerek. Toplanabilir eşyalar da, özellikle kanalizasyon bölümünde, çok güzel yan hikayeler var. Her seferinde farklı detaylarla keşfedeceksin. Mesela, Sam’in oyuncak istediği ama alamadığı yerde, oyuncak dükkanında biz bakmazken Ellie oyuncağı çantasına koyuyor gizlice. Oyunun detaylarına bakmanız, araştırmanız lazım.Oyunu sitelerden baktığımda 13 saat civarında biteceği yazıyordu. Ben daha oyunun 9. saatinde olduğum için bende hala daha devam edecek diye düşünmüştüm. Asla o sahnenin final olabileceği aklımdan bile geçmedi.
RDR2'yi daha önce oynamadım ama The Last of Us Part 1, kesinlikle en iyi hikayeli oyunlardan birisi.Peki o zaman soruyu biraz değiştireyim. Muhtemelen ben oyun hakkında fazla beklentiye girdiğim için böyle düşünüyorum. Oyun hakkında bazı forumlarda ve blog sayfalarında RDR serisinden daha iyi bir hikayeye sahip olduğu sürekli söyleniyordu ki ben de bundan yola çıkarak bu oyunu oynamaya başladım.
TLOU'da hep senaryoya takığım. Hikaye sunumu, anlatımı gibi şeyleri bana kalırsa RDR2'den daha iyi yapıyor. Hikaye açısından TLOU'yu bir tık üstte tutuyorum çünkü kovboy teması bana o kadar geçmiyor. Muhtemelen anlattığı hikaye o kadar da ilgimi çekmiyor.Peki o zaman soruyu biraz değiştireyim. Muhtemelen ben oyun hakkında fazla beklentiye girdiğim için böyle düşünüyorum. Oyun hakkında bazı forumlarda ve blog sayfalarında RDR serisinden daha iyi bir hikayeye sahip olduğu sürekli söyleniyordu ki ben de bundan yola çıkarak bu oyunu oynamaya başladım.
P1'i bilmem ama Part 2 kesinlikle daha iyi yapıyor. RDR 2 tabii açık dünya bir de o faktör var var ama yine de Part 2 daha iyi bana göre de.TLOU'da hep senaryoya takığım. Hikaye sunumu, anlatımı gibi şeyleri bana kalırsa RDR2'den daha iyi yapıyor. Hikaye açısından TLOU'yu bir tık üstte tutuyorum çünkü kovboy teması bana o kadar geçmiyor. Muhtemelen anlattığı hikaye o kadar da ilgimi çekmiyor.
TLOU'1 i ilk bitirdiğimde bende 8 saatte falan bitirmiştim çok gezinmemiştim full hikaye gittim. Geçen günlerde %100 yapmak için girdim ve tekrar bitirdim oyunu %100 yapmam 13.5 saatimi almıştı.Oyunu sitelerden baktığımda 13 saat civarında biteceği yazıyordu. Ben daha oyunun 9. saatinde olduğum için bende hala daha devam edecek diye düşünmüştüm. Asla o sahnenin final olabileceği aklımdan bile geçmedi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.