İkinci El Ekran Kartı Almak

Makaleler
7
Ben sistemimi GTX 1050 ile yükseltmek istiyordum. Ancak internetten 2. el 1050 Tİ almak geldi aklıma. Şimdi ben ikinci bi' el kart alırken yapmam gerekenler nelerdir? İnternetten araştırdım ve Technopat'ta açılan diğer konulara göz attım az buçuk öğrendim. Ama hiç birinde yeterince detaylı bir bilgi bulamadım. Kartı alırken neler yapmam gerekli? Hangi testlere sokmalıyım? En ufak detayına sorununa kadar öğrenmek istiyorum. Aldıktan sonra sıkıntı çıkarmasın istiyorum. En ufak detayına kadar öğrenmek istiyorum. Benim öğrendiğim :
  1. Garantisi, kutusu ve faturası tabii ki. Zaten maksimum 3-4 aydan fazla kullanışmış olanı, kutusuz ve faturasız olanı almayacağım.
  2. Kartın fiziksel görünüşüne bakılmalı. Çizik var mı yok mu oynama var mı yok mu gibi... Lehimlerine bakılmalıymış.
  3. Furmark testi yap diyenler olmuş. @Recep Baltaş
  4. 3D Mark testi yap diyenler olmuş.
  5. Valley Unigine'de test et demişler. @BilgisayarKurdu
  6. Kartın fanları açılıştan itibaren nasıl çalışıyor bir bak, MSI Afterburner ile fan ayarı ile oyna, en düşük voltajda duruyor mu incele demişler. @BilgisayarKurdu
  7. İçi açıldığında belki işlem görülmüş olabilir arızalı bir kartı tamir edip sıfır gibi gösterebilirler yeni nesil kartlarda 1 tane vidanın üzerinde etiket olur ve o etiketi çıkartmadan vidayı sökemezsiniz demişler. O etikete bakmam lazım anladığım.
  8. Prime95 testi yapmalıymışım.
  9. Uzun süre ağır bir oyun oynayıp kartı zorlamalıymışım.
  10. Testleri yaparken AIDA64 ile ilk sıcaklıkları kontrol edip testlerden sonra kontrol etmeliymişim aşırı ısınma VS. var mı diye.
Bunları öğrendim. Peki sorularıma geçeyim.
  1. Peki fiziksel görünüşten ve lehimlerinden tam kastı nedir? Nasıl anlayabilirim?
  2. Furmark, 3D Marrk, Valley Unigine, Prime 95 testlerini yaparken nelere dikkat etmeliyim? Ve bir sıkıntısı olduğunu nasıl anlarım test esnasında?
  3. "Kartın fanları açılıştan itibaren nasıl çalışıyor bir bak, MSI Afterburner ile fan ayarı ile oyna, en düşük voltajda duruyor mu incele demişler." @BilgisayarKurdu Hocam ne demek istedin tam olarak burda? Düşük voltaj felan?
  4. Ayrıca kartta mining yapılıp yapılmadığını nasıl anlarım?
  5. Bu kadar test yeter mi? Bunlardan başka yapmam gerekir mi?
Lütfen bu konuda gerçekten bilgili ve kesin cevapları olan arkadaşlar yazsın ve lütfen sorularımın hepsini cevaplamaya çalışınız. Mümkünse madde madde :) Yoksa karışabiliyor. Aslında bu soruların cevapları ile bir "İkinci el kart alma rehberi" bile hazırlanabilir.
@Recep Baltaş @Ali Güngör @HdAuSrAaN @BERWAR @Jira @Nazım Paşa @Seyhoo @Barış Tolon @İbrahim Zdemir @RolandGarros @GCN @FurkanEmir41 @BilgisayarKurdu

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapan var mining. Stress testi programlarini zaten yazdim.
Bu kadar test yeter . Mining yapılıp yapılmadığını 1 2 haftada anlaman imkansız. Test sonrasında sorun olup olmayıp olduğunu gösterecektir.
Anlamadım ne demek istediğini? Yani mining yapıldığını anlayamaz mıyım yoksa test sonunda zaten yapılmışsa çıkar mı demek istedin?
@Murat5038 @Asım Demir @Jira

Son düzenleme:
1050Ti ile mining yapan kullanıcı sayısının çok olduğunu sanmam. 2-3 ay kullanılmış, kutulu ve garantili ürün alıp gönül rahatlığıyla kullanırsın. Aldığında (mümkünse ödemeyi yapmadan) bir yazılım bir de oyun testi yap yeterli. Garantili ürün mevzu olduğunda bu kadar ince elenecek bir durum yok ortada :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı