İkinci el eşyalar nerede satılır?

Dragonsaw

Hectopat
Daha fazla  

Arkadaşlar ikinci el olarak alıp eski mobilyaları restore edip, boyayıp, zımparalayıp satmak istiyorum.

Nereden alabilirim ve nereden satabilirim fikriniz var mı site önerisi vs?

Arkadaşlar ikinci el olarak alıp eski mobilyaları restore edip, boyayıp, zımparalayıp satmak istiyorum.

Nereden alabilirim ve nereden satabilirim fikriniz var mı site önerisi vs?
Dolap, Gardrops ve Sahibinden üzerinden satarsanız. Ciddi miktarlara ulaşmadığınız sürece vergi ödemek zorunda olmazsınız. Bu uygulamalardan satmaya başlayın, sonrasında satışlarınız artarsa Shopier veya Shopify'a geçip vergi mükellefi olabilir, işleri yasal sürece taşıyıp ceza alma riskinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Bahsettiğim olay kısaca düzenli bir gelir elde edip vergisini ödememek. Ayrıca Instagram, Tiktok gibi platformlarda reklamınızı yapabilirsiniz ve kitlenizi büyütebilirsiniz.

Dolap. Yaklaşık 1 yıldır bir şeyler alırım veya satmaya çalışırım gayet güvenilir 1 kere dolandırıldım onun dışında bi problem olmadı.

Alıp uğraşıp sattığına değecek mi peki?
Eski mobilyaları sana ucuza vermeyeceklerdir, ee sen de satarken kar etmek isteyeceksin.
Ya boyası bedava olacak ya da işçiliği :) marangozun yanına girip maaş ile çalışsan çok daha kar edersin.

Nasihat bir yana, yok ben uğraşırım, hobi amaçlı yapacağım hedefim zengin kitle onlara antika görünümlü şeyler yapacağım diyorsan.
Tüm kitleye ulaşmak için bütün ikinci el sitelere ilan vermen ve Facebook satış grupları ve satış sayfaları olsun Instagram satış hesabı olsun bu tarz sosyal medyayı da kullanman gerekir. Sonuçta insanlar tek bir yeri kullanmıyor ne kadar görünür olursan o kadar iyi.
Ayrıca hızlı satmak için sahibinden marketplace ve dolap sitelerinde ücretli olarak öne çıkarıp daha görünür hale de getirmelisin yoksa ayda yılda o da belki bir mesaj alırsın.
Ücretsiz ilanlar mağazalar yüzünden hem çok geride kalacaktır hem de alıcıya güven vermeyecektir. Yıllarca bu sitelerde ses sistemi alıp tamir edip satış yaptım, bazılarını yarı fiyatına veriyor olsam bile birkaç yıl ilanda kalan cihazlarım oldu tecrübeyle sabittir.

Spotçular falan onlar ölü fiyata alır. Değerini vermez değerini alabilmen için en azından sahibinden gibi bir yerde satman lazım fiyatını belirleyeceksin. Pazarlığını kendin yapacaksın. Yoksa spotçu böyle öldürür öldürür sonra kendi senden daha pahalı satar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı