İkinci el EVGA GTX 1080 Ti alınır mı?

Çalışma süresine bağlı o hocam, oyun oynarken 70 derecelere çıkan kart mining yaparken 50 derecelerde stabil çalışıyor. Mesela 50 bin saat oyun oynanmış bir kart ile 50 bin saat mining yapılmış kartı karşılaştırırsak mining yapılmış kart çok daha sağlamdır, oyunlar daha çok yorar kartı bu bir gerçektir yani.
Dostum ben elimdeki istatistikliği söyledim. Madencilik yaptım, madenceilik yapan ve yapmış çok tanıdığım var. "Madencilik yapılan kartlar daha çabuk bozulur". Problem sadece ekran kartının yüksek sıcaklıkta çalıştırılması değil.

Düzgün bir çekilde OC yapmadan serin ve tozsuz bir yerde madenceilik yaparsan hiç sorun olmaz ama kendimden biliyorum, kaç kişi o şekilde madencilik yapıyor,? ben yapmadım. TÜm kartların suyunu çıkarttım çünkü benim için önemli olan ROI idi. Yani yatırdığım paranın geri dönmesi.

Neyse.

Dostum ben elimdeki istatistikliği söyledim. Madenceilik yaptımi madenceilik yapan ve yapmış çok tanıdığım var. "Madenceilik yapılan kartlar daha çabuk bozulur". Problem sadece ekran kartının yüksek sıcaklıkta çalıştırılması değil.

Düzgün bir çekilde OC yapmadan serin ve tozsuz bir yerde madenceilik yaparsan hiç sorun olmaz ama kendimden biliyorum, kaç kişi o şekilde madencilik yapıyor, ben yapmadım. TÜm kartların suyunu çıkarttım çünkü benim için önemli olan ROI idi. Yani yatırdığım paranın geri dönmesi.

Neyse.
Anladım hocam, toz olayı oyun kartları için de geçerli zaten, eğer VRAM i sonuna kadar kökleyip kullanırsak evet dediğiniz doğru VRAM ömrü erken biter o zaman ama dediğim gibi eğer OC ayarını kartı yormayacak şekilde yaparsak gayet sağlıklı oluyorlar.

Anladım hocam, toz olayı oyun kartları için de geçerli zaten, eğer VRAM i sonuna kadar kökleyip kullanırsak evet dediğiniz doğru VRAM ömrü erken biter o zaman ama dediğim gibi eğer OC ayarını kartı yormayacak şekilde yaparsak gayet sağlıklı oluyorlar.
OC yapmadan madencilik yaparsan kar elde edemezsin. Amacın "en kısa sürede maksimum kazımı yapıp, kartın günlük kazımının düşmeye başlamadan, maliyetini çıkartıp, kar elde etmek". Çünkü kazım zorluğu her geçen gün artmakta. Ben ödediğim parayı 6 ayda çıkarmadığım işe girmem.

Zaten artık 6 ay da çıkartamadığım için bırakmıştım madenciliği ama o da ayrı konu. 😉

Hocam cihaz bu ne ne zaman bozulacağı belli olmaz. Bu sıfır ürünler için de geçerli. Planlı bir bozulma durumun söz konusu değil. Burada sizin riskiniz garantisiz ürün almış olmanız. Bende de 2017'den alında GTX 1070 var şu ana kadar bir problem olmadı. Yani hocam çalışıyorsa çok da şey yapmayın :)
Yani kart şuanda çalışıyor furmak testinde 210 fps veriyordu sisaklık 70 dereceyi geçmedi %98 yük altında iken
Yapsa yapsa BIOS mod yapar o da 1080Ti'da gerekli değil zaten niye yapsın.
Bios mod ne oluyor hocam

OC yapmadan madencilik yaparsan kar elde edemezsin. Amacın "en kısa sürede maksimum kazımı yapıp, kartın günlük kazımının düşmeye başlamadan, maliyetini çıkartıp, kar elde etmek". Çünkü kazım zorluğu her geçen gün artmakta. Ben ödediğim parayı 6 ayda çıkarmadığım işe girmem.

Zaten artık 6 ay da çıkartamadığım için bırakmıştım madenciliği ama o da ayrı konu. 😉
Şu anda harcadığın sermayeyi 6 ayda amorti edebilecek bir iş yok ama ettiği zamanlarda vardı o zamanlar çok iyiydi, şimdi daha çok umut ediyoruz yine o günlere gelir diye ama pek umut kalmadı açıkçası :D

Bios mod ne oluyor hocam
BIOS'unu değiştiriyorlar kartın daha fazla performans alıp daha az elektrik harcaması için. Şu anda 3080Ti'larda yaygın bir yöntem ama genelde Nvidia'da gerek duymazsın. 1080Ti zamanında VRAM'i madencilikte tam performanslı kullanamama sorunu vardı kısa sürede çözdüler. 1000 1080Ti'dan 1'inde zor görürsün BIOS mod.

BIOS'unu değiştiriyorlar kartın daha fazla performans alıp daha az elektrik harcaması için. Şu anda 3080Ti'larda yaygın bir yöntem ama genelde Nvidia'da gerek duymazsın. 1080Ti zamanında VRAM'i madencilikte tam performanslı kullanamama sorunu vardı kısa sürede çözdüler. 1000 1080Ti'dan 1'inde zor görürsün BIOS mod.
Yani bu kartta bios ihtimali çok düşük dimi hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı