İkinci El GTX 1050 almak mantıklı mıdır?

Önceki konudan işlemcinizi gördüm. Bu işlemcinin destekleyebileceği kart RX 560 2GB ile GTX 1050 olur. Bu ikisi arasında DX12 desteği bakımından RX 560 birazcık daha iyi. 1050 de olur RX 560 da olur. Eğer ilerleyen zamanlarda işlemciyi bir üste yükseltebilirim derseniz RX 570 daha iyi olur. RX 570 dahi ufak ufak eskimeye başladı düşünün. İkinci el RX 570'lere bakmanızı öneririm. GET ile açılmış ilanları tercih edin. Hem kontrol edebilirsiniz, hem de taksitle alabilirsiniz. Bütçeniz max. 600TL diye diyorum.
Evet hocam bütçem max 600 TL, maalesef işlemciyi yükseltemem, get ile baktığımda sadece GTX 1050'leri bulabildiğim kendi bütçeme göre, RX 570'ler ve RX 560'lar pek get ile satılmıyor.

Kardeşim her kartın bir alıcısı ve fiyatı vardır. Paran yoktur, ucuza satılıyordur. Gidip alacaksın tabii ki bundan doğal ne var acaba? Intel HD Graphics ile oyun oynayan insanlar var. Parası yoksa alsın kullansın ucuzsa. Adam diyor ki 600 lira bütçem var GTX1050 alma RX570 al diyor. Gelmiş bana da diyor ki RX570 yerine GTX1050 öneriyorsun diyor. Onu kullanıyorsun sanırsam. Kardeş bulabiliyorsan ikinci el GTX1050 Ti bul. Hem o kartta mining yapılamıyor. O tehlike yok. Hem ısınmıyor güç tüketmiyor. Çürük ürün alma şansın az. Günümüz oyunlarını da gayet güzel oynatır. Aldıracaklar sana mining yapılmış RX570'i çok ağlarsın bak sonra. Zaten sıfırı bile sakat kartın. İkinci el hiç alma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim her kartın bir alıcısı ve fiyatı vardır. Paran yoktur, ucuza satılıyordur. Gidip alacaksın tabiki bundan doğal ne var acaba? Intel HdGraphics ile oyun oynayan insanlar var. Parası yoksa alsım kullansın ucuzsa. Adam diyorki 600 lira bütçem var GTX1050 alma RX570 al diyor hormonlu salatalık. Gelmiş banada diyorki RX570 yerine GTX1050 öneriyorsun diyor. Sana ilkokulda fasulye yerine pamukta beyin mi yetiştirttiler. Onu kullanıyorsun sanırsam. Kardeş bulabiliyorsan ikinci el GTX1050ti bul. Hem o kartta mining yapılamıyor. O tehlike yok. Hem ısınmıyor güç tüketmiyor. Çürük ürün alma şansın az. Günümüz oyunlarınıda gayet güzel oynatır. Aldıracaklar sana mining yapılmış RX570i çok ağlarsın bak sonra. Zaten sıfırı bile sakat kartın. İkinci el hiç alma.

1050TI ile mining yapılabiliyor.
Bu alttaki linkte getli 1050TI satılıyor. Fakat bir süre mining yapılmış ve tek fanlı. Bütçenizin 50TL üzeri fakat taksitle alınabilmesi avantaj. Ben de 6 ay mining yapılmış Sapphire RX 570 Nitro+ kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım. Tabi tercih sizin. Oyunları ultra ayarlarda oynarsanız bir miktar darboğazın önüne geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kardeşim her kartın bir alıcısı ve fiyatı vardır. Paran yoktur, ucuza satılıyordur. Gidip alacaksın tabii ki bundan doğal ne var acaba? Intel HdGraphics ile oyun oynayan insanlar var. Parası yoksa alsın kullansın ucuzsa. Adam diyor ki 600 lira bütçem var GTX1050 alma RX570 al diyor. Gelmiş bana da diyor ki RX570 yerine GTX1050 öneriyorsun diyor. Onu kullanıyorsun sanırsam. Kardeş bulabiliyorsan ikinci el GTX1050 Ti bul. Hem o kartta mining yapılamıyor. O tehlike yok. Hem ısınmıyor güç tüketmiyor. Çürük ürün alma şansın az. Günümüz oyunlarını da gayet güzel oynatır. Aldıracaklar sana mining yapılmış RX570'i çok ağlarsın bak sonra. Zaten sıfırı bile sakat kartın. İkinci el hiç alma.
Geçen sene yapılıyordu :) Arkadaşıma 1050 TI'lardan oluşan minig rig kurmuştuk. Benim de rigim vardı 1070-1080 karışık kullanıyordum. 1 yıl boyunca 7/24 çalıştı hiçbir sorun oluşmadı kartlarda. Nvidai kartlar için mining risk değil sadece 75 dereceyi geçirmemek gerekiyor.
AMD için aynı şeyi söyleyemem çünkü AMD'de de BIOS modlama olayı var. O yüzden ikinci el AMD alınmaz.
Geçen ay bir arkadaşım 500 TL'ye 1050 TI aldı. Sanırım değiştirmek istiyor, isterseniz sorarım.

@dogant AMD kısmında da belli şartlarda miningin bir riski yok. Özellikle BIOS modlamaları artı sayılır. Güç tüketimi neredeyse yarıya düşüyor. Çekirdek frekansı düşürülüp daha çok bellek frekansının üzerine koyuluyor. Sıcaklıklar genelde 55-60 derecelerde takılıyor. Modlanmış kartların hali bu şekilde. Stok şekilde yapanlar için durum farklı. İyi soğutma koşulları sağlanmadığı takdirde 85'lerde çalışanı da var ancak biraz bilgisi olan ve işe yabancı olmayan biri stok halde bırakmaz kartı. Umarım ilk çağlardan kalan araba motoru örneğini verenler doluşmaz konuya.

Hepsiburada'da KDV indirimi var Rx 570 4 GB tek fanlı model 750 TL. Hİç 2. el ile uğraşmadan daha güçlü ve 2 yıl garantili bir kartı alabilirsin. Ve bazı kartlara takstik seçeneğide var.

@dogant AMD kısmında da belli şartlarda miningin bir riski yok. Özellikle BIOS modlamaları artı sayılır. Güç tüketimi neredeyse yarıya düşüyor. Çekirdek frekansı düşürülüp daha çok bellek frekansının üzerine koyuluyor. Sıcaklıklar genelde 55-60 derecelerde takılıyor. Modlanmış kartların hali bu şekilde. Stok şekilde yapanlar için durum farklı. İyi soğutma koşulları sağlanmadığı takdirde 85'lerde çalışanı da var ancak biraz bilgisi olan ve işe yabancı olmayan biri stok halde bırakmaz kartı. Umarım ilk çağlardan kalan araba motoru örneğini verenler doluşmaz konuya.
Güç tüketimi düşüyor ama BIOS modlanmış bir kart ile oyun oynayamazsın. Arkadaşlarımla RX 580 RIG'ler vardı BIOS modlanmasına rağmen hiç 70 derecenin altına düştüklerini görmedim, klimalı odada bir de.
Bir de o kartları karaborsadan 2500 TL'ye aldılar :( Benim 3000 TL'ye aldığım 1080 3 gün sonra 4800 TL olmuştu. Bitcoin yükselirse oyun için kart bulamazsınız :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı