İkinci el işlemcilerin bozuk olma ihtimali var mıdır?

• Konuyu başlatan T1xon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 356

T1xon

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600 - Rog Strix 2060 Super OC - 8x2 3200 Mhz - B450M S2H
Ryzen 5 2600X işlemcimi satarak Ryzen 5 5600X falan almayı düşünüyorum da işlemcinin bozuk olma ihtimali var mıdır? Bildiğime göre işlemci en bozulması zor parçalardan biri.

Ryzen 5 2600X işlemcimi satarak Ryzen 5 5600X falan almayı düşünüyorum da işlemcinin bozuk olma ihtimali var mıdır? Bildiğime göre işlemci en bozulması zor parçalardand biri.

İşlemci bozulması en zor parçalardan biri olduğu kısmen doğrudur ama o Intel işlemciler için geçerli. Özellikle Ryzen işlemcilerin pinleri dışarıda olduğu için kopabiliyor veya yamulabiliyor. Test etmeden almanızı önermem.

Sosyalde bir yerde okumuştum hocam.

Şansın kime vuracağını bilemezsin %100 garantisi yoktur hiçbir şeyin.

Lakin işlemci en rahat ikinci el alınabilecek parçaların başında geliyor. Bozuk çıkma ya da aldıktan kısa süre sonra bozulma riski diğer donanımlardan çok daha düşük.

Sosyalde bir yerde okumuştum hocam.

Yok öyle bir şey. Neye göre bozulması zor olan parçalardan biri? Mantıklı açıklaması var mı? Yok. Demek ki bozulunca bozulabiliyormuş. Herkes kendi deneyimine göre bir şey söylüyor, ortada somut bir veri yok. 15 yıl çalışan işlemci görüyor "oha abi 15 yıllık hala çalışıyor yav sağlamdır" diyor. Diğer bileşenlerin günahı ne?

Şansın kime vuracağını bilemezsin %100 garantisi yoktur hiçbir şeyin.

Lakin işlemci en rahat ikinci el alınabilecek parçaların başında geliyor. Bozuk çıkma ya da aldıktan kısa süre sonra bozulma riski diğer donanımlardan çok daha düşük.

Hocam peki R5 5600X ekran kartımı iyi bir şekilde besler mi 2060 Super kullanıyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı