İkinci el laptop alırken dolandırılmaktan korkuyorum

Amett

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2020
Mesajlar
430
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İkinci el laptop alacağım istediğim laptop yakın bir çevremde yok alacağım kişi bayağı uzakta ama kargo yaparken görüntülü vb. şeyleri kabul etti birwx araştırdım ve PTT'nin yılda bir kere GET sistemine benzer bir şey yaptığını öğrendim, doğru mudur? Ürünün parasını verip PTT duruyor ben ürüne bakıyorum. Doğruysa satıcı parasını PTT'den alıyor bu doğru mudur ya da başka yapabileceğim bir şey var mı?
 
GET ile almanızı öneririm. Bakarsınız iyi çalışıyor mu kırık çıkık vs. Bir sıkıntı yoksa parayı gönderirsiniz. GET alıcıyı koruyan bir sistem.
 
Birini dolandırmaya çalışmadığınız sürece dolandırılma ihtimaliniz düşük.
 
Birini dolandırmaya çalışmadığınız sürece dolandırılma ihtimaliniz düşük.
Tam tersi, o kadar çok dolandırıcı var ki... Dolandırıcı ifşa sayfalarına bir bakın.

O kadar cazip ki. Adamların elinde her türlü görüntü var. Paketleme videosu, sokakta yürüme videosu, kargo şubesinde fotoğraf falan.

Sende inanıp atarsan geçmiş olsun. Ben de aynısı yaptım. 2 kere şehir dışına PS3 sattım, ama karşımdaki ile canlı görüntülü konuştuk, sanki yanımdaymış gibi cihazı gösterdim, aralıksız uzun uzun oyun oynadım. Aynı şekilde kutuya koydum, kargo şubesine gittim, verdim.

Belki canlı görüşme ile %0 olan güveni ,%1 yapabilirsin. Ama en mantıklısı, 300-500 fazla verip elden almak. Çünkü sen daha ucuza alayım derken tüm parandan da olabilirsin. Benim başıma geldi. PS3 al sat yaparken tuzağa düştüm. Tüm cihazlardan ettiğim kârı kaptırdım. Pişman mıyım? Değilim. Tüm bu sistemi, nasıl çalıştığını öğrendim. Belki 10 kişiyi kurtarmışımdır uyararak.

Özet: Pahalı al, elden al, güvenilir al. Alırken de dene.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı