İkinci El Motosiklet Alımı

Katılım
22 Aralık 2017
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir motor satın alacağım ve bazı öğrenmek istediğim bilgiler var, size sormak istediğim ise birçok soru. Öncelikle bir motorun 2016 ve 2017 modelleri arasında ne gibi farklar vardır? İkinci el bir motor alacağım ve sizlerden öneriler bekliyorum.

Bana öneride bulunurken boyumu ve motosiklet kullanımında yeni oluşumu gözardı etmenizi isterim. Güçlü, atik, hızlı kalkan bir motordan yana olacaktır tercihim. Sabit bir bütçem yok. Motorun kullanımının zor olması önemli değil, güç gerektirmesi de.

Ben 20 bin lira da ödeyebilirim. ABS bulunan 125 CC motorlara baktığımda fiyatlarının yaklaşık 5 bin lira daha yüksek olduklarını gördüm ve bu özellik için 5 bin lira daha fazla ödemek istemiyorum. Motorlar arasında (örneğim YZF R125, YZF R25, KTM 125 Duke, CBR 125R) ne gibi farklar olduklarını söylerseniz memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana öneride bulunurken boyumu ve motosiklet kullanımında yeni oluşumu gözardı etmenizi isterim. Güçlü, atik, hızlı kalkan bir motordan yana olacaktır tercihim.
Meşhur son sözler. Fıstıklı mı olsun kardeş?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ne kadar yeni o kadar iyi demektir. Maddi sıkıntım yok demişsiniz ve atik olsun istiyorsunuz. Kendimi tutarım derseniz Ninja 300 Z300 ve Duke 390 ı şiddetle tavsiye ederim cok iyi motorlardır. Sizi şehir içi ve dışı orta ve uzun vadede mutlu eder. Şahsen Z300 ü kullanma şansım oldu çok keyifli ve istediğim zevki yaşattı diyebilirim. Tabiki bu yüksek CC süren biri için çok performanslı olmayacaktır ama buna karşın üzmemeside güzel birşey.
 
Bir çok etmen var burda.
-İlk önce ne kadar tecrübelisin?
-Ne tür motosikletlerden hoşlanırsın?
-Ekipmanların için para ayırdın mı?
-İstediğin motorun yedek parçası bulunabilir mi ne kadar?
-Güvenli sürüş eğitimi aldınız mı?

Bunları cevaplarsan kendinde uygun motoru bulabilirsin. Bu arafa attığım videoyu izledin mi?
 
Birde şöyle birşey var eğer 1000lik motor alırsan mesela 200liralik kask ilede sürmiceksin motora verdiğin paranın belkide yarısını ekipmana vermelisin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı