İkinci El Oyun ve Korsan

İkinci el aldığın kişi senden önce oyun yapımcısına bir ücret geçerken Korsan'da hiç geçmiyor böyle düşündün mü?
Bir de kırılmış oyunlarda herzaman ufak farklar oluyor yani değmez.

2. elde ilk satıcı zaten hiçbir yerde kazanmaz ki. Diyelim ki sen kazak satıyorsun ve ben senden 100 TL'lik kazak aldım. 2 ay giydim, sıkılıp 2. el olarak satılığa çıkardım. Biri geldi 50 TL'ye satın aldı. Bak bu alışverişte de sen kazanmamış oluyorsun. Aynı örnek araba galerisi - 1. kullanıcı üzerinden de verilebilir.

İlk alıcı ürünün karşılığını vermiş oluyor ancak korsanda hiçbir şekilde hak falan vermiyorsun. Direkt olarak birinin cüzdanını cebine atmakla aynı işi yapmış oluyorsun. Sadece eline 60 dolar geçmiyor fiziki olarak. Ama 60 doların üstünde emek çalmış oluyorsun ki bunun vebali bence daha çoktur :) Emek hırsızlığı kötüdür arkadaşlar. Yaşayıp tatmanız lazım bunu :)

İkinci el alındığına göre pahalı bir oyun diye düşünüyorum. (İstisnalar olabilir.)
Zaten pahalı olup parasını aldıysa ister 2 kişi oynasın ister 20. Yapımcı parasını almıştır.
Korsan çalmak gibi ama, yapımcıya para gitmiyor.
IMG-20191026-WA0014-1.jpg

İkinci el alındığına göre pahalı bir oyun diye düşünüyorum. (İstisnalar olabilir.)
Zaten pahalı olup parasını aldıysa ister 2 kişi oynasın ister 20. Yapımcı parasını almıştır.
Korsan çalmak gibi ama, yapımcıya para gitmiyor.
Eki Görüntüle 461597
Çok düşündürücü sorular sorarım. :D

2. elde ilk satıcı zaten hiçbir yerde kazanmaz ki. Diyelim ki sen kazak satıyorsun ve ben senden 100 TL'lik kazak aldım. 2 ay giydim, sıkılıp 2. el olarak satılığa çıkardım. Biri geldi 50 TL'ye satın aldı. Bak bu alışverişte de sen kazanmamış oluyorsun. Aynı örnek araba galerisi - 1. kullanıcı üzerinden de verilebilir.

İlk alıcı ürünün karşılığını vermiş oluyor ancak korsanda hiçbir şekilde hak falan vermiyorsun. Direkt olarak birinin cüzdanını cebine atmakla aynı işi yapmış oluyorsun. Sadece eline 60 dolar geçmiyor fiziki olarak. Ama 60 doların üstünde emek çalmış oluyorsun ki bunun vebali bence daha çoktur :) Emek hırsızlığı kötüdür arkadaşlar. Yaşayıp tatmanız lazım bunu :)

Yazılım kırılmak içindir😉

Benim yazılımın kırılmaz diyerek ego ve müşteri çekiyorsun ve sonra birisi kırıyor. Ve suçlu kıran kişi mi oluyor? Yoksa bu kadar yüksek vaatler veren insan mı?🤠

Bu tamamen tercih meselesi.

Yazılım kırılmak içindir😉

Benim yazılımın kırılmaz diyerek ego ve müşteri çekiyorsun ve sonra birisi kırıyor. Ve suçlu kıran kişi mi oluyor? Yoksa bu kadar yüksek vaatler veren insan mı?🤠

Her sebebin altında para yatıyor. Kimse babasının hayrına haftalarını vermiyor bunları kırmak için.

Daha önce görmedim birinin kırılmaz dediğini. Link atar mısınız? Öyle bile olsa kıran kişi ötekinin egosunu kırmak için yapmıyor para için yapıyor o da, yine yaptığı şey iyi değil.

Ben mi düz mantık düşünüyorum bilmiyorum ama ikinci el almakla korsanın pek bir farkı yok bence. Sen yapımcının hakkını yapımcıya vermelisin başkasına değil. Ha başkasına vermişsin ha vermemişsin yapımcı tarafında ne farkı var ki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı