İkinci el PC için performans testi nasıl yapılır?

Anunswin

Hectopat
Birinden 10.000 TL'ye RX 580, i5 9400F'li bir sistem alacağım ama PC'de oyun yokmuş nasıl test edebilirim donanımları? Isı ve performans testlerini nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birinden 10.000 TL'ye RX 580, i5 9400F'li bir sistem alacağım ama PC'de oyun yokmuş nasıl test edebilirim donanımları? Isı ve performans testlerini nasıl yaparım?
İşlemci: Prime95, Geekbench
RAM: Memtest86
Anakart: OCCT voltaj çıkışları ve sıcaklıklar. Ayrıca tüm çıkışları kontrol etmek.
Ekran kartı: Furmark ve SuperPosition
Hafıza: HDTune
Psu: OCCT

Satıcıyada söyleyin indirsin veya siz indirip götürün bir türlü.

Kendim satın alırken 1 tane bile oyun testi yaptırmadım ve sadece bu testler ile aldım, temiz çıktılar.

İşlemci: Prime95, Geekbench.
RAM: Memtest86.
Anakart: OCCT voltaj çıkışları ve sıcaklıklar. Ayrıca tüm çıkışları kontrol etmek.
Ekran kartı: FurMark ve superposition.
Hafıza: HD tune.
PSU: OCCT.

Satıcıyada söyleyin indirsin veya siz indirip götürün bir türlü.

Kendim satın alırken 1 tane bile oyun testi yaptırmadım ve sadece bu testler ile aldım, temiz çıktılar.

Adam gelip her testi yapabilirsin dedi.

Acaba bu değerler ne kadar olmalı çok bilgili değilim de.

Adam gelip her testi yapabilirsin dedi.

Acaba bu değerler ne kadar olmalı çok bilgili değilim de.
Sıcaklıklar:
-İşlemci için stok soğutucu varsa 80 derece altında, kule tipi varsa 70 altında.
-Ekran kartı için 75 derece altında. Kasanın önü Mesh değilse ve fansızsa 78 yapabiliriz sınırı.

-Geekbench, Superposition gibi şeylerin verdiği puanlar için onların sitesindeki sonuçlar ile karşılaştırın. Aşağı yukarı yakınsa sıkıntı yok ama ciddi fark varsa sıkıntı var.

-Anakart:
3.3V, 5V, 12V kanallarının voltaj değerlerine bakın. İsimleri ile yakın voltaja sahiplerse güzel, diğer USB, LAN gibi girişler için takıcaksınız birşeyler. SATA'lar içinde geçerli.

-Memtest86 testinde çökme olmazsa temiz.

-HDTune, ölü bölge testinde hiçbir kırmızı nokta yoksa temiz. Hız testinde stabil ve vaat ettiği hızlara yakınsa sıkıntı yok. Sıcaklıklarıda M2 için yükte 60, diğerleri için 40-50 uygun.
(Vaat ettiği hızlar için internette bakmak lazım.)

-PSU, açtıktan sonra çökmezse sıkıntı yok. Çok sakat bir testtir bu arada, tüm sistemi cayır cayır ısıtacak. Hayatta kalırsa sistem çok iyi olur.

Sıcaklıklar:
-İşlemci için stok soğutucu varsa 80 derece altında, kule tipi varsa 70 altında.
-Ekran kartı için 75 derece altında. Kasanın önü mesh değilse ve fansızsa 78 yapabiliriz sınırı.

-Geekbench, superposition gibi şeylerin verdiği puanlar için onların sitesindeki sonuçlar ile karşılaştırın. Aşağı yukarı yakınsa sıkıntı yok ama ciddi fark varsa sıkıntı var.

-Anakart:
3.3v, 5v, 12v kanallarının voltaj değerlerine bakın. İsimleri ile yakın voltaja sahiplerse güzel, diğer USB, lan gibi girişler için takacaksınız bir şeyler. SATA'lar içinde geçerli.

-Memtest86 testinde çökme olmazsa temiz.

-HD Tune, ölü bölge testinde hiçbir kırmızı nokta yoksa temiz. Hız testinde stabil ve vadettiği hızlara yakınsa sıkıntı yok. Sıcaklıkları da M.2 için yükte 60, diğerleri için 40-50 uygun.
(Vadettiği hızlar için internette bakmak lazım.)

-PSU, açtıktan sonra çökmezse sıkıntı yok. Çok sakat bir testtir bu arada, tüm sistemi cayır cayır ısıtacak. Hayatta kalırsa sistem çok iyi olur.

Bu testler mi sıkıntı anlamadım.

MSI ile fanları fulle önce coilwhine falan var mı, yük altında problem yapıyor mu önce onu incele. Fanlar son güç çalışırken sorun yoksa sonrasında GTA 5 açabilirsin. Yükte GTA 5 oyununda 3, 5 dakika benchmark çalışsın. Isılardan drop falan yaşanıyor mu diye bak.

HD tune ile disk sağlıklarını da kesinlikle incele. O yeşil ekran çıkıyor ya orada kırmızı nokta olmaması veya az olması gerekiyor.

Sonrasında sorun çıkması nadir zaten arkadaşın attığı testlerin hepsini yapman uzun sürer bayağı uğraştırır onunla uğraşıp kafan da rahat olabilirsin.

Alacağın sistemin tüm parçalarını markaları ile yazar mısın? Ona göre öneri yapalım.

MSI ile fanları fulle önce coilwhine falan var mı, yük altında problem yapıyor mu önce onu incele. Fanlar son güç çalışırken sorun yoksa sonrasında GTA 5 açabilirsin. Yükte GTA 5 oyununda 3, 5 dakika benchmark çalışsın. Isılardan drop falan yaşanıyor mu diye bak.

HD tune ile disk sağlıklarını da kesinlikle incele. O yeşil ekran çıkıyor ya orada kırmızı nokta olmaması veya az olması gerekiyor.

Sonrasında sorun çıkması nadir zaten arkadaşın attığı testlerin hepsini yapman uzun sürer bayağı uğraştırır onunla uğraşıp kafan da rahat olabilirsin.

Alacağın sistemin tüm parçalarını markaları ile yazar mısın? Ona göre öneri yapalım.

Intel i5-9400F işlemci.
‣ Gigabyte H310M h anakart.
‣ 16 GB DDR4 3200 MHz RAM.
‣ 480 GB SSD hard disk.
A
8 GB MSI RX 580 256 bit ekran kartı.
‣ Rampage hacker RGB kasa.
‣ Dark 500 watt PSU.
‣ Intel işlemci fanı.
‣ Tak çalıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular