Çözüldü İkinci el RAM alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oğuz Yalçın

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Temiz, arıza yaşamamış, sağlam ürün istiyorum. Piyasada ki ürün fiyatlarını ve ürünün çıkış tarihini de hesaba katarak teklif yaparsanız ve orta noktada buluşursak alış yaparım..

Elimde bir adet beyaz bulunuyor. Önceliğim bir beyaz daha almak. Duruma göre elimde ki tek beyazı vererek iki adet siyah da alabilirim.

Elimde HX316C10FW/8 kodlu HyperX Fury CL10 1600Mhz 8GB bellek var. İkinci el kategorisinde yukarıda ki ilanı açmıştım, kimseden ses çıkmadı.

Daha önce alışveriş yaptığım, ikinci el ürünlerin satıldığı bir platformda araştırırken yaklaşık yarım saat önce birisi ürünü ilana koydu. Ürünün ikinci el fiyatları 180-250 arasında. Bu arkadaş 125 lira istiyor. Fotoğraflarını koymuş ancak bellek sonuçta. Test etmeden bilme şansım yok.. Şahıs baya da ürün satmış, dolandırıcı olma durumunu pek düşünmedim.

Test etmeden almanın içime sinmediğini belirttim, O da kargo ücretini karşılarsan göndereyim, çalışırsa ücreti gönder dedi. 20 lira karşılığında ürünü gönderme teklifinde bulunuyor yani.

Sizce mantıklı mı? Ayrıca alırsam ve ürün sağlamsa dual kullanabilir miyim? Anakartın dual desteği var. Bellekleri dual çalışmaları için doğru slotlara takmam dual çalışması için yeterli mi? Başka bir işlem gerekir mi?

20 TL için elinde ki üründen olma ihtimali de varken neden böyle bir şey yapsın? Ya çok iyi kalpli yada kalbi yok.

Ben de iyi yönden bakıp ya gerçekten gönderirse ve ürün sorunsuzsa? Kısmında kalıyorum. 120 liraya almak var 180 liraya almak var. Açıkca kullanmadığını bir köşede durduğunu belirtti. 20 lirayı çöpe atmak gibi bir durum var sadece. Çok kararsız kaldım.

Satıcıdan ürünün videosunu, bilgisayara takılıyken CPU-Z uygulamasından bellek ayarlarını göstermesini isteyebilirsiniz. Ben de burada adetini 425 TL'ye aldığım RAM'lerin ikisini ihtiyacım olmadığı için 350 TL'ye sattım. Satıcıdan güven alırsanız işlemi gerçekleştirirsiniz.

Satıcıdan ürünün videosunu, bilgisayara takılıyken CPU-Z uygulamasından bellek ayarlarını göstermesini isteyebilirsiniz. Ben de burada adetini 425 TL'ye aldığım RAM'lerin ikisini ihtiyacım olmadığı için 350 TL'ye sattım. Satıcıdan güven alırsanız işlemi gerçekleştirirsiniz.

Yani ben maddi imkanım kısıtlı olduğum için ürünü satarken yüksek fiyat koyuyorum, başkası çok daha uyguna bırakabiliyor. Ona bir şey diyemiyorum. Dediğim gibi sanki ikinci el satış işleri ile uğraşan biri gibi. 20 lira için 120 liralık üründen de olmaya gönlüm razı gelmiyor.

Peki dual konusunda fikriniz var mı?

Başka bir seçenek yoksa al.

Yani yok gibi. Sadece 20 göndereceğim. Gönderirse gönderecek, göndermezse de şikayet edebilirim en fazla. Başka seçeneğim yok.

Corsair Vengeance DDR3 2X4=8GB 1600MHz Dual Kit RAM'in en az 200-210TL olduğu piyasada LetGo üzerinden 160TL ye almıştım ikisini. 2-3 ay oluyor ucuz diye direk dolandırıcı dememek lazım.

İnstagram, Facebook, Whatsapp, İkametgah adresi, indeed işkur hesaplarını isteyin 🙂

Corsair Vengeance DDR3 2X4=8GB 1600MHz Dual Kit RAM'in en az 200-210TL olduğu piyasada LetGo üzerinden 160TL ye almıştım ikisini. 2-3 ay oluyor ucuz diye direk dolandırıcı dememek lazım.

İnstagram, Facebook, Whatsapp, İkametgah adresi, indeed işkur hesaplarını isteyin 🙂

Mantıklı. En azından nedir ne değildir bir bakmış olurum. Aklıma gelmemişti. Numara aldım şuan. 👍

Şuan için anlaştığımız kargo ücretini gönderdim. Bakalım salatalık mı çıkacak yoksa gerçekten bellek gelecek mi göreceğiz. :) Durum hakkında güncelleme yapacağım. 20 lira için 125TL'ye satılan RAM'i es geçmeye gönlüm razı gelmedi.

⭐Ürün geldi, dış görünüşte bir sıkıntı yok. Pinler sağlam görünüyor. Kendi belleğimi söktüm, geleni taktım ancak bilgisayar açılmadı. Ekrana görüntü gelmedi, bir süre bekledikten sonra restart attı.

Yapmam gereken bir işlem olabilir mi? Yoksa bellek ölü mü? Ölüyü diriltme şansımız var mı? Ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Mantıklı. En azından nedir ne değildir bir bakmış olurum. Aklıma gelmemişti. Numara aldım şuan. 👍

Şuan için anlaştığımız kargo ücretini gönderdim. Bakalım salatalık mı çıkacak yoksa gerçekten bellek gelecek mi göreceğiz. :) Durum hakkında güncelleme yapacağım. 20 lira için 125TL'ye satılan RAM'i es geçmeye gönlüm razı gelmedi.

⭐Ürün geldi, dış görünüşte bir sıkıntı yok. Pinler sağlam görünüyor. Kendi belleğimi söktüm, geleni taktım ancak bilgisayar açılmadı. Ekrana görüntü gelmedi, bir süre bekledikten sonra restart attı.

Yapmam gereken bir işlem olabilir mi? Yoksa bellek ölü mü? Ölüyü diriltme şansımız var mı? Ne yapabilirim?
Ben yeni ram aldığımda format atmadan çalışmamıştı. Tüm işine yarayan şeylerini D ye aktar C yi formatla derim işe yarayabilir.

Ben yeni ram aldığımda format atmadan çalışmamıştı. Tüm işine yarayan şeylerini D ye aktar C yi formatla derim işe yarayabilir.

Normalde bunu deneyebilirdim ama bir kaç hafta oldu format atalı. Yeniden atmak istemiyorum. Ki bildiğim kadarı ile RAM ile formatın da bir bağı yok. Elimde ki RAM beyaz, aldığım siyah. Tek fark renk. Her şey aynı. Elimde ki RAM'i söküp ikinci el aldığımı taktım zaten. Yani bozuk olma ihtimali çok yüksek. Kingston'a mail attım ama faturasız ürüne destek sağlayacaklarını zannetmiyorum. Her ne kadar bu bellekler için ömür boyu garanti sunsalar dahi..

Garip gelecek belki, bir video izledim. Belleğin ucunu(altın renkli bölüm) silgi ile temizleme önerisi vardı. Denedim. Daha sonra kendi belleğimi çıkartıp taktım, sistem açıldı. Aida64'de testlerini yaptım sorun yok. Sistem de görüyor.

Windows'u kapatıp dual olarak taktım, sistem açılırken bellek değişimi algılandığı için ayarlara gitmemi istedi. BIOS'ta bir iki ayara baktım ama bir değişiklik yapmama gerek kalmadan sistem otomatik olarak dual olarak algıladı. Bir süre test edeceğim. Şuan sorunsuzca çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı