İkinci el RX 6800 XT vs RTX 3080 10GB

Biliyorum hocam, bende RX 570 vardı. İlk zamanlarda problemliydi ama son zamanlarda bunlar düzeltildi. İnsanların şu AMD ile ilgili bilgilerini araştırması gerekir. Çünkü o kadar para veriyoruz en iyi paraya en iyisini almalıyız. AMD iyiyse AMD, NVIDIA iyiyse NVIDIA olmalı.

NVIDIA'dan bir şey önermem ben şahsen malum son driver güncellemelerinde tüm NVIDIA kullanıcıları sorunlar yaşadı.

Merhaba, iki kartı da ikinci el alacağım fiyatları 12-13K arası. Hangi karta geçmek mantıklı olur? AMD tarafında FSR4 ve Frame Gen var. NVIDIA da DLSS 3 var. Biraz düşündürüyor o yüzden. Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Neden?
6800 XT, temiz bir tane bulursan Red Devil modelini al

NVIDIA'dan bir şey önermem ben şahsen malum son driver güncellemelerinde tüm NVIDIA kullanıcıları sorunlar yaşadı.
Öncelikle bu kafalardan çıkmak lazım. Son driver güncellemelerinde tüm NVIDIA kullanıcıları sorunlar yaşadı, fakat sabaha kadar bir 4080S/5080S ekran kartını herhangi bir AMD ekran kartına tercih ederim. NVIDIA fan boyu değilim, şuan "ne yazıkki" oyun sektörünün lideri NVIDIA. En azından "high end" kartlarda durum böyle.

Driver konusunda haklısınız, mesela 4080 Super kullanırken, 5090 için yayınladıkları bug fix driverlerini bizim için de pushladıklarında çok sıkıntı yaşamıştım. Mesela bilgisayarı uyku modundan uyandırdıktan sonra sürekli BSOD yiyordum. Çözümü ocak ayındaki driverlere geçmekte bulmuştum. Şuan 5090 Suprim kullanıyorum, en ufak bir problem yok. Driver harici, coilwhine problemleri var.

Umarım AMD kendisini high end GPU piyasasında tekrar hatırlatır ve rekabet geri gelir. FSR4 ile birlikte bence AMD çok iyi adımlar atıyor. Rekabetin geri gelmesi şart, yoksa overpriced fiyatlara overpriced GPU almaya devam edeceğiz.

Öncelikle bu kafalardan çıkmak lazım. Son driver güncellemelerinde tüm NVIDIA kullanıcıları sorunlar yaşadı, fakat sabaha kadar bir 4080S/5080S ekran kartını herhangi bir AMD ekran kartına tercih ederim. NVIDIA fan boyu değilim, şu an "ne yazık ki" oyun sektörünün lideri NVIDIA. En azından "high end" kartlarda durum böyle.

Driver konusunda haklısınız, mesela 4080 Super kullanırken, 5090 için yayınladıkları bug fix sürücülerini bizim için de pushladıklarında çok sıkıntı yaşamıştım. Mesela bilgisayarı uyku modundan uyandırdıktan sonra sürekli BSoD yiyordum. Çözümü ocak ayındaki driverlere geçmekte bulmuştum. Şu an 5090 Suprim kullanıyorum, en ufak bir problem yok. Driver harici, coilwhine problemleri var.

Umarım AMD kendisini high end GPU piyasasında tekrar hatırlatır ve rekabet geri gelir. FSR4 ile birlikte bence AMD çok iyi adımlar atıyor. Rekabetin geri gelmesi şart, yoksa overpriced fiyatlara overpriced GPU almaya devam edeceğiz.

High end alacak insan AMD tercih etmez zaten ve çok high end sistem alacak yok duruma bakınca insanların malum AMD üstte oluyor bu sırada.

Çözünürlük 1080p mi 2K mı olacak, iki kartta bir birine yakın 6800 bir tık öne geçiyor hatta çözünürlük 2K olacaksa VRAM'dan dolayı 6800 daha mantıklı değilse de 3080 tercih olabilir. Ben yakın zamanda 11k bütçeye MSI Ventus 3X 3070 Ti aldım açıkçası o fiyata AMD tarafında ne vardı bakmadım ama aldığıma pişman ettirmedi o yüzden memnunum.

Çözünürlük 1080p mi 2K mı olacak, iki kartta bir birine yakın 6800 bir tık öne geçiyor hatta çözünürlük 2K olacaksa VRAM'dan dolayı 6800 daha mantıklı değilse de 3080 tercih olabilir. Ben yakın zamanda 11k bütçeye MSI Ventus 3X 3070 Ti aldım açıkçası o fiyata AMD tarafında ne vardı bakmadım ama aldığıma pişman ettirmedi o yüzden memnunum.

2K da bende 3070 kullanıyorum. FH5 ten tut GTA 5'e VRAM uyarısı alıyorum. O yüzden 3080 düşündüm en başında. Ama 6800 XT'yi görünce dedim ki alınır mı?

Bu durumda bu çözünürlükte VRAM yüksek kart daha mantıklı oluyor.

Normalde 3070 almadan önce de 6700XT alacaktım ama o zamanlar VRAM bu kadar problem değildi. Aslında şurada Max 1 bilemedin 2 yıl daha idare etse iyi olur zaten en iyi ihtimalle 3 4 ay sonra 9070 serisine ya da yine ikinci el 4080e filan geçerim. Zaten bu yılın sonlarına doğru veya 26 ortalarına doğru 3GB çipler yaygınlaşınca yeni serileri VRAM miktarı arttırıp sunacaklar. O zamana kadar tutsun yeter. Tabii o zaman da bunu elden çıkarması var ama o kısımda da yine NVIDIA tabii daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı