İkinci el satışta alıcı karşı tarafı dolandırıcı olarak suçluyor

Online olarak suç duyurusunda bulundum. Fırsat bulunca da savcılığa gidip şikayette bulunucam.tehtidlere bak sanki parasını aldık ürün vermeden kaçtık. 2 durumda da benim suçum yok kargoyu kontrol edip hasar varsa tutanak tutulması lazımdı. O halde de ben öder ben kargo şirketini şikayet ederdim. Hadi öyle yapmadın geldin benden talep ettin. Sen kimsin TC hakimi savcısı gibi 10 sene hapis yatıcaksın da 30000 mahkeme masrafı ödüceksin falan diyor Allah'ım ya sinirim bozuldu 😅

Bu adamdan alışveriş yapan kişi canımı bile emanet edeceğim bir arkadaşım. Daha öncede kendisini 2 kişi dolandırmaya çalıştı biri gerçekten hapiste ve para cezası aldı. Ürün tabiki kargoda hasar alabilir ama burdaki en büyük sıkıntı ürünün eksik olması. Arkadaşımla beraber savcılığa gideceğiz gerekeni yapacağız. Sen adama eksik urun gonderiyorsun ve bende boyle almıştım diyorsun gercekten ilginç. Seni şikayet edeceğim dava edeceğim dediği içinde tehdit veya şantaj yapmış olmuyor bilgin olsun. Ayrıca küfür ve hakaret etmişsin yazık gerçekten.

Bu adamdan alışveriş yapan kişi canımı bile emanet edeceğim bir arkadaşım. Daha öncede kendisini 2 kişi dolandırmaya çalıştı biri gerçekten hapiste ve para cezası aldı. Ürün tabiki kargoda hasar alabilir ama burdaki en büyük sıkıntı ürünün eksik olması. Arkadaşımla beraber savcılığa gideceğiz gerekeni yapacağız. Sen adama eksik urun gonderiyorsun ve bende boyle almıştım diyorsun gercekten ilginç. Seni şikayet edeceğim dava edeceğim dediği içinde tehdit veya şantaj yapmış olmuyor bilgin olsun. Ayrıca küfür ve hakaret etmişsin yazık gerçekten.
Ben arkadaşına eksik ürün göndermedim. Konuşmalar duruyor. Kutuyu olduğu gibi çektim bunlar mevcut dedim içerik olarak neymiş AMD soketi yokmuş. Kardeşim ben kutuyu çektim içeriğini çektim attım okeyledi . Gösterdiğinden eksik fazla hiç birşey yok.

Hocam özet geçeyim.temsili olarak 50 TL gardrop uygulamasından satış göründü.hasarlı fotoğrafları eklemiş. Bende iadeyi reddettim mesaj olarak ta yazdım hasar tutanağı tutulmamış .git tut ta zararını karşılarım dedim bir şekilde alırız onlardan dedim . Kabul etmedi. Gardrop beni haklı buldu.

Fotoğraflar var hocam . Bu ürün sondaki hale gelmiş.
Görsellerde burda arkadaşına attığım resimler daha netti.içeriği olduğu gibi belli ben hayatımda sıvı soğutma kurmamış bir adamım.sistemi aldığımdan beri de kurmadım hava soğutma vardı kule tipi diye .üründe 0 ve hiç kullanılmamış bir soğutucuydu. Bu hale nasıl geldi? Arkadaşın birşeyler denemiş ürünü çöp etmiş bir bahane arıyor.

Ürün hasarlı madem gidip tutanak tutup iade etmek varken aldıktan 1 gün sonra ürün bozuk eksik demek ne kadar doğru, gardropta onayladı zaten arkadaşının haksız olduğunu. İade alıyım git tutanak tuttur bu kargoda bu hale geldi diye dedim yapmadı? Ben şimdi 0 ürün göndermiştim darma duman olmuş ürün bana gelsin ne olucak bu iş hangi satıcı bunu kabul eder.

Son düzenleme:
Böyle ürün satışı yapılmaz. Adam tabiki ürünü tam sayacak senden alırken ve sanada sormuş tam mı ( eke bakabilirsiniz. tam olduğunu 0 olduğunu belirtmişsiniz sitede. Kullanılmış gibi duruyor ve içinde su kalıntıları vardı). fansız soketsiz soğutucu neye yarayacak güldürme beni kim alırki 😀. Ürünün ne durumda olduğunu neyi eksik olduğunu öğrenmek alıcıya düşmez. Her Satıcı ne varsa söylemek durumundadır. Sen fotoyu atarsın adamda anlamayabilir bundan tam varsaymıştır. Sen soğutucu satıyorum diyorsun eksik parçası var olacak şey değil. Arkadaşım bir şey denemiş diyorsun adamın daha ekran kartı yok bilgisayarını topluyor işlemciyi yeni aldı zaten takacağı bir yer yok soğutucuyu istesede deneyemez takamaz bozamaz. Zaten ürün kargodan ulaşınca 2 saat sonra karakola bütün kanıtlarıyla götürdük artık gereken neyse yapılır çok konuşmaya gerek yok.

Dosya Ekleri

• IMG-20231205-WA0032.jpg
    IMG-20231205-WA0032.jpg
    69,4 KB · Görüntüleme: 45
Böyle ürün satışı yapılmaz. Adam tabiki ürünü tam sayacak senden alırken ve sanada sormuş tam mı ( eke bakabilirsiniz. tam olduğunu 0 olduğunu belirtmişsiniz sitede. Kullanılmış gibi duruyor ve içinde su kalıntıları vardı). fansız soketsiz soğutucu neye yarayacak güldürme beni kim alırki 😀. Ürünün ne durumda olduğunu neyi eksik olduğunu öğrenmek alıcıya düşmez. Her Satıcı ne varsa söylemek durumundadır. Sen fotoyu atarsın adamda anlamayabilir bundan tam varsaymıştır. Sen soğutucu satıyorum diyorsun eksik parçası var olacak şey değil. Arkadaşım bir şey denemiş diyorsun adamın daha ekran kartı yok bilgisayarını topluyor işlemciyi yeni aldı zaten takacağı bir yer yok soğutucuyu istesede deneyemez takamaz bozamaz. Zaten ürün kargodan ulaşınca 2 saat sonra karakola bütün kanıtlarıyla götürdük artık gereken neyse yapılır çok konuşmaya gerek yok.
Soketi yok mu var
AMD soketi yok diye dolandırıcılıkla suçlamak ne kadar etik? Madem eksik ürün açar kontrol edersin kargoda iade edersin. Hasarlı mı ürün hasarlı ürün hasarlı diye not düşersin satıcı da mağdur olmaz kargodan hasarını temin eder.ağlanıcak hale gelmiş ürünün arızası giderilsin ben iade her türlü alırım. Gönderdiğim şekilde gelicek mi ürün? İşlemci soketi dediğin şey 100 lira . Fanı mı eksikmiş fanda bulunur da radyatör ne hale gelmiş olucak iş mi bu. Ben başta da dedim ona olabilir hasar almıştır kargoda insanlık hali tutanak tuttur iade alıyım diye. Tehtid se tehtid. Benim de kuzenim avukat cumhuriyet savcılığına gidip para istemek hapisle tehtid her türlü suç duyurusunda bende bulunucam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı