İkinci El Toplama Bilgisayar Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

Cellan

Hectopat
Arkadaşlar yukarıda da dediğim gibi yarın bir sistem görmeye gideceğim. İçinde GTX 1080 ve i5 7600 olan uygun fiyatlı bir sistem ve tabii ki monitörü de içinde var. Kafama takılan şey bilgisayarın 1 yıllık olması bir sorun çıkarır mı acaba? Ayrıca sistemdeki parçalarda hata olup olmadığını nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok detay ister. Aklıma gelenleri yazayım.

Memtestx86 ile önce RAM'leri kontrol et zira en çok sıkıntı yapan parça RAM'dir. Sistemi Prime95 ile tutabildiğin kadar yük altında tut. Ekran kartını keza stres testine sok. İşlemciyi çıplak bir şekilde gör, bazı uyanıklar test örneği işlemci satmaya çalışabilir, yaşanmış gerçek. Monitörde ölü piksel kontrol et. Tamamen sorunsuzluğunu test etmen imkansız maalesef. Ancak bu dediklerim seni büyük oranda koruyacaktır.

Ne kadar istiyorlar bu sisteme? Sitem özelliklerini yazabilirmisin detaylı olarak.
İçindeki parçalar:

Anakart: MSI B250 Gaming M3 Intel
Ekran Kartı: ASUS Geforce GTX1080 Rog Strix Gaming 8GB
İşlemci: Intel Core i5 7600 Soket 1151 3.5GHz 6MB
Ram: GSKILL 16 GB (2x8) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz
HDD:WD 3.5 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB
Kasa: Thermaltake urban R31 USB 3.0 Pencereli MidT ATX Siyah kasa
Güç kaynağı: COOLER MASTER G750M 80PLUS 750W Modüler güç kaynağı
Soğutma: COOLER MASTER SEIDON 120V V3 Sıvı soğutma sistemi
Monitör:SAMSUNG 27" LS27F350FHMXUF GAMING FREESYNC 4MS/72 Hz PLS MONİTÖR
Ne kadar istiyorlar bu sisteme? Sitem özelliklerini yazabilirmisin detaylı olarak.
Fiyat:6000

Bu fiyata alınabilir gibi duruyor. Ne desem bilemedim. Satıcı tanıdıksa bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Ekran kartı ile madencilik yapılmış olabilr diyeceğim ama öyle bir sistemede benzemiyor. Genede ekran kartınıda test etmekte fayda var, nasıl yapılır bilmiyorum. En belirgin sorun RAM'lerde oluyor genelde onuda yukarıda arkadaşımız açıklamış zaten.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı