İkinci El Xeon Tabanlı Sistem Toplama

Yer
Aydın
Merhabalar, RX570’le darboğaz yaşamadan kullanacağım bir sistem toplayacağım. Dün “Donanım Arşivi” adlı YouTube kanalında bu videoya rast geldim. Sizce iyi midir? Daha önce Xeon toplamadığım için bilene danışmak istedim. İşlemci + anakart + RAM için toplam bütçem 600-650TL videodaki sistemin bu üçlüsü 615TL ediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartı MSI P55 ile değiştirmek istiyorum görüntüden dolayı. Sizce overclock tarafında bir kaybım olur mu veya uyum sorunu yaşar mıyım?

Xeon işlemcilerin çekirdek başına saat hızı düşük olur. Eğer oyun oynamak ise amacınız bence uzak durun.

Xeon işlemciler server işlemcisi olduğundan çok güçlüler. Oyun içinde kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet güçlüler ama multitasking işlerinde güçlüler. Oyunlarda çekirdek performansı önemli bildiğim kadarıyla.
Ayrıca ECC ram kullamanız lazım. Astarı yüzünden pahalıya mal olur.

Evet güçlüler ama multitasking işlerinde güçlüler. Oyunlarda çekirdek performansı önemli bildiğim kadarıyla.
Ayrıca ECC ram kullamanız lazım. Astarı yüzünden pahalıya mal olur.
Hocam dediğim gibi anakart, RAM, işlemci üçlüsü 615TL’ye tekabül ediyor. Kanalın aynı sistemle RX580 kullandığı video dün paylaşıldı. Ben RX570’le kullanacağım ve işlemcinin oynadığım oyunlarda kartı besleyebileceğini düşünüyorum. Elimde halihazırda soğutucu da olduğu için değerlendirmek istedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilgili bir arkadaş anakart değişiminde sorun olup olmayacağını söylerse güzel olur. Gigabyte’ı görüntüden dolayı almak istemiyorum, Asus da çok pahalı açıkcası.

E5450 zaten güçlü. Ama eski. Hani şey gibi, 60 model Mustang ile 2017 model Mustang. İkisi de hızlı ama 2017 model daha iyi. Daha seri, daha az yakar, performansları aynıdır.

Ama geliştirmeye açık değildir.

Merhabalar, RX570’le darboğaz yaşamadan kullanacağım bir sistem toplayacağım. Dün “Donanım Arşivi” adlı YouTube kanalında bu videoya rast geldim. Sizce iyi midir? Daha önce Xeon toplamadığım için bilene danışmak istedim. İşlemci + anakart + RAM için toplam bütçem 600-650TL videodaki sistemin bu üçlüsü 615TL ediyor.

Anakartı MSI P55 ile değiştirmek istiyorum görüntüden dolayı. Sizce overclock tarafında bir kaybım olur mu veya uyum sorunu yaşar mıyım?

MSI P55-GD65 olan anakart ile ve iyi bir soğutucuyla aynı OC değerlerine ulaşabilirsiniz. Ekran kartınıda besler tek çekirdek performansı bence çok iyi Xeon işlemcilerin.

Videoyu izledim 4 GHZ de test yapıyor, işlemcinin stok frekansı 2.53 GHZ çok ısınacak üst düzey soğutucu alman gerekir boşa para harcamak olur.

E5450 zaten güçlü. Ama eski. Hani şey gibi, 60 model Mustang ile 2017 model Mustang. İkisi de hızlı ama 2017 model daha iyi. Daha seri, daha az yakar, performansları aynıdır.

Ama geliştirmeye açık değildir.
Hocam PS4 aldığım için pek takmıyorum. Bu PC’de sadece belli online oyunları oynayacağım.
Videoyu izledim 4 GHZ de test yapıyor, işlemcinin stok frekansı 2.53 GHZ çok ısınacak üst düzey soğutucu alman gerekir boşa para harcamak olur.
Elimde kule tiği soğutucu var zaten, 3.6 da yeterli olacaktır.
msi p55-gd65 olan anakart ile ve iyi bir soğutucuyla aynı oc değerlerine ulaşabilirsiniz.ekran kartınıda besler tek çekirdek performansı bence çok iyi xeon işlemcilerin
Hocam P55-CD53 ile olmaz mı ?
Bende de bu sisteme benzer bir sistem var. OC yapmamış olmama rağmen bir sorun yaşamıyorum gayet dengeli.

Youtube'da şöyle bir video buldum.
Diğer bir video ise şu.
Siz hangi ekran kartı ile kullanıyorsunuz hocam?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı