İkinci RAM slotu çalışmıyor

Maohun

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 5 yıllık bilgisayarıma bir tane daha RAM alarak RAM'ini yükseltmek istedim. Fakat RAM'i 5 yıldır boş olan hiç kullanmamış olduğum ikinci slota taktığımda bilgisayar görmüyor. Aynı RAM birinci slotta çalışıyor ama ikincide çalışmıyor. Slotu temizledim ama pek de fayda etmedi, ayrıca ikinci slota RAM takmak birinci slota takmaktan daha zor. Bunun nedeni ne olabilir nasıl çözeceğim bu sorunu?
Ayrıca ikinci slota RAM takarken çıt çıt sesler geliyor ve takıldıktan sonra ikinci slottaki RAM birincikinden daha yüksekte kalıyor.
Teşekkürler.

Ana kartım: ASUS H110M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 5 yıllık bilgisayarıma bir tane daha RAM alarak RAM'ini yükseltmek istedim. Fakat RAM'i 5 yıldır boş olan hiç kullanmamış olduğum ikinci slota taktığımda bilgisayar görmüyor. Aynı RAM birinci slotta çalışıyor ama ikincide çalışmıyor. Slotu temizledim ama pek de fayda etmedi, ayrıca ikinci slota RAM takmak birinci slota takmaktan daha zor. Bunun nedeni ne olabilir nasıl çözeceğim bu sorunu?
Ayrıca ikinci slota RAM takarken çıt çıt sesler geliyor ve takıldıktan sonra ikinci slottaki RAM birincikinden daha yüksekte kalıyor.
Teşekkürler.

Ana kartım: ASUS H110M-K

Hocam içi pislik dolmuş büyük ihtimalle. Anakartı söküp içine hava tutmayı deneyin olmuyorsa pinlerine zarar vermeden kürdan gibi bir şeyle temizlemeye çalışın derim.

Üstteki cevap işe yaramazsa ve servisi varsa servise verin anakartı, yine olmazsa havalı lehim makinesi ile girişi söküp sorun var mı diye bakın.

Hocam içi pislik dolmuş büyük ihtimalle. Anakartı söküp içine hava tutmayı deneyin olmuyorsa pinlerine zarar vermeden kürdan gibi bir şeyle temizlemeye çalışın derim.
Slotu hava makinesi ile temizledim içinde hiçbir kir gözükmüyor. Acaba slotun yanma ihtimali var mı? Bugüne kadar hiç kullanmadım sorunu başka ne olabilir?

Slotu hava makinesi ile temizledim içinde hiçbir kir gözükmüyor. Acaba slotun yanma ihtimali var mı? Bugüne kadar hiç kullanmadım sorunu başka ne olabilir?

Hiç kullanılmamış slotun yanma ihtimali çok düşük en kötü ihtimalle anakart geldiğinden beri bozuk olabilir. RAM havada duruyor demişsiniz onu dememiş olsaydınız belki derdimde. RAM'ı takıp bilgisayarı fişten çekip BIOS pilini çıkarıp 10 saniye sonra takıp bilgisayarı açmaya çalışır mısınız? Olmaz belki ama deneyin.

Yani girişi sökmek kolay, siz yapamıyorsanız ayrı.

Üstelik mesajın neresinde kolay demişim 😂

Eline masaüstü anakart alıp ne zaman RAM slotu söktün? 100'den fazla lehim var ve hepsini eritmek sökmek ona harcanan flux zaman hepsi çöp hadi söktü diyelim sorun %90 RAM slotundan değil ya işlemci soketi ya pch.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı