İkinci turu kim kazanır?

Öncelikle arkadaşım hakkında düzgün konuş lütfen, arkadaşımın söylediklerini sandıklar destekliyor olsa gerek.
Hocam eğer TW’a bakıyorsanız deprem bölgesi biraz şaibeli. Arkadaşınız hakkında zaten düzgün konuşuyorum. Deprem iyi yönetilemedi. 99 Depreminde sınıfta kaldı denen iktidar şu an eli kolu bağlı oturdu bildiğiniz. Yani arkadaşınız belki yardım edilen nadir bölgelerden birine denk gelmiştir. Ama Hatay öncelikle çoğu yer cehennem gibiydi.
 
Hocam eğer TW’a bakıyorsanız deprem bölgesi biraz şaibeli. Arkadaşınız hakkında zaten düzgün konuşuyorum. Deprem iyi yönetilemedi. 99 Depreminde sınıfta kaldı denen iktidar şu an eli kolu bağlı oturdu bildiğiniz. Yani arkadaşınız belki yardım edilen nadir bölgelerden birine denk gelmiştir. Ama Hatay öncelikle çoğu yer cehennem gibiydi.
Kendisine büyük yalan söylüyor diyorsunuz, ben bu konuda kendisine güveniyorum, tartışmak bile gereksiz geliyor, ki uzun süre sonra ilk gördüğüm zamanlarda, iktidardan pek haz eden birine benzemiyordu. Eniştem de Maraşta zâbıtalık yaptı kısa bir süre ve oradaki halkın yardıma doymuş olduğunu bana hissettirdi. 99 depreminde ise, milletin kazma kürekle enkaza girdiğini vs duymuştum bunlar doğruysa ve siz bunu biliyorsanız?? Ve dahası bölge İstanbul'un dibindinde kalabalık bir bölgede ve tahminime göre çok daha kısıtlı bir alanda olan bir deprem. Diğeri ise geniş alanda yaşanan Hatay ve Maraş gibi bölgeleri yeniden kurulmak zorunda bırakan 2 tane(belki 3) şiddetli depremin birkaç saat arayla yaşandığı bir deprem.
 
Olayı mantıkçı şekilde ele alacağım, ilk tur aslında kimsenin beklemediği gibi gitti. Mantıksız olan birçok şey var ve, aslında sinan oğan ve Ince'nin kk ya tam destek açıklaması halinde 2. tura kalmış olması daha iyi oldu gibi düşünülebilir.

Sonuç olarak Adıyaman, urfa, deprem bölgelerinin tamamında Erdoğan'a seri bir şekilde oylar basıldığı videolar sosyal medyaya düştü, tutanaklarda ki sorunlar yine aynı şekilde, tabii ki bu tutanaklar ülkenin her yerinden gelse de, belli bölgelerde yoğunluğu tespit edildi.

Canan kaftancıoğlunun bu alanlara yoğunlaşacağını düşünüyorum, yeni tura gönüllü ve örgüt içinde ki görevlileri gerekli yerlere yoğunlaştıracağını düşünüyorum, kk daha önce ki seçimlerde alınması gerektiği defalarca vurgu edilen 1-2 ismi görevden aldı ve bence doğru bir hamle oldu.

Her şeyden önce İstanbul seçimlerinde %82 ile önde olarak açılan seçimi iktidar partisi kaybetmişti.

Bunun dışında Erdoğan adına konuşmak gerekirse; Erdoğan 0, 5'lik bir oy oranı için o sandıkları 25 defa yeniden saydırırdı, geçersiz oyları sisteme sokar yine de kazanırdı, ben siyasetle yoğunluğumdan dolayı pek ilgilenemeyen birisiyim, haberlerden gördüğüm kadar işte, belli bir tarafım yok ancak iktidar tarafında değilim. Ancak mantıkçı ve akılcı düşündüğüm taktirde Erdoğan devletin tüm kurumlarının içinde olan ve de tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen 0.5 gibi bir oy oranına itiraz etmiyorsa, Erdoğan kesinlikle kaybetmiş demektir.

Erdoğan'ın verdiği vaatleri gülünç buluyorum, 21 yıldır ülkeyi yöneten bir adamın nasıl vaatleri olabilir ki? Nasıl bir değişim getirebilir veya ekonomik alanda iyileşmeyi, kötüleşmeyi kendi yapmışken nasıl sağlayabilir?

Vergide adaleti sağlayacağız lafına, alkol, tütün vb. ürünlerde olan adaletsiz vergi ve zamları gördükten sonra, "1 araç kendine, 2 araç devlete" gibi adeta slogan haline gelmiş lafları insanların ağzına verdikten sonra, bu vaade nasıl inanacağız?

Şimdi ben eğlence sektöründe alkollü mekan işletmecisiyim, durumum gayet iyi diyebileceğim bir noktada, yani insanlara göre "senin tuzun kuru, sen iktidarı savunursun tabii." gibisinden düşünenler için belirtmek istedim.

Sevgili yurttaşlarım, bana göre "devlet" gibi çok büyük bir kuruluşun içinde, tüm imkanlara sınırsız erişim dahilinde böyle yüksek bir görevi 15-20 yıl gibi uzun bir süre yapmak, artık insanların tanrı kompleksine sahip olmasına neden olmakta. Uyanın artık, her şeye bir müdahale mevcut. Enflasyon verisi doğru değil, sandık verisi doğru değil ve gerçekçi de değil, doktor dövmekle övünen kadın hakkında bugün takipsizlik kararı çıktı. Üstü kapatılan kim bilir neler var, kadınları "sahiplendireceğiz" diyen bir siyasi partinin yüce mecliste koltukları oldu.

Tüm bakanlar vekillik aldı ve dokunulmazlık hakkına sahip oldu, bana kalırsa Erdoğan'ın ilk önceliği buydu, 2. turda yenilgiyi kabullenebilir.

İster kabul edin ister etmeyin, bir sürü yancı, eli uzun insanın elinde duran iktidar değişmeli, güzel günler görmeliyiz, koltuğa bir "gelmekte olan" var iken birisi de "gitmeli."
 
6'lı masaya kızacak çok fazla şey var ama bence kazanamama sebebi, onun bunun çıkmasını istiyorsanız bize katılacaksınız lafı sanki hpd seçmeninin başka bir şansı varmış gibi oylarını çekmek için en az %5 oy kaynettiler. Ya hdplilerin oy vereceği başka aday mı var? İktidarın seçmenlerinden tam cayma noktasında olan çok büyük bi kitleyi kaybettiklerine inanıyorum ve şahit oluyorum. Bu kadar basit bir şeyi düşünememelerini aklım almıyor hatta seçimi kazanmak istemediklerine yoruyorum sırf bu sebepden bile oy kaybettiler.
 
Erdoğanın %49.5 aldığına inanmıyorum ya. Eğer cidden öyle olsa o oylar elli kere sayılırdı itiraz üstüne itiraz ederlerdi. Erdoğan %49.5 oy alacak ve bunu susup kabul edecek öyle mi? 😅 Şahsen ben bu senaryoya inanmıyorum. Belki de yanılıyorumdur.
 
Umarım Sinan Oğan ve Millet ittifakı anlaşır ve KK Cumhurbaşkanı olur. Hala azda olsa ümit var. İnşallah 29 mayıs günü yüzümüz güler :(
 
Son düzenleme:
Konuyu tamamen yeni okudum. Düşüncem ise, şu anlık kesin bir şey yok. Ucu ucuna bir şey. İkinci turu ikinci tur gelince göreceğiz. Çünkü çok ihtimal var.

Ve lütfen büyük bir kavga çıkartmayın. Konunun kilitlenmesini istemem. Seviyeli tartışmış insanlara kötü olur.
 
Umarım Sinan Oğan ve Millet ittifakı anlaşır ve KK Cumhurbaşkanı olur. Hala az da olsa ümit var. İnşallah 29 Mayıs günü yüzümüz güler :(

Hocam şahsi fikrimden bahsedeyim öngörüm şu şekilde,
Sinan oğan CHP ile anlaşırsa büyük ihtimal hala HDP desteği ile anlaşmış olacak seçmeni Sinan Oğanı HDP ile yan yana görünce destek konusunda tereddüte düşecektir yani Sinan Oğan'dan gelecek oydan çok 8 milyon oy kullanmayan seçmene odaklanılması daha önemli diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı