İktisat okunur mu?

İyi sıralama yaptıysan okunur, kötü sıralama yaptıysan işsiz kalırsın yalanını her bölümde söylendiği gibi bu bölüm içinde söyleniyor.

İlgin varsa oku, kimse bundan 5 yıl sonra ne olacağını bilemez.

Hocam bence bu sıralamaya Ybs psikoloji pdr ya da sınıf öğretmenliği yazarsanız daha iyi ol
ben ilerde iyi kazanmak ve yelpazesi geniş diye iktisat düşünüyorum. Psikoloji ve pdr önü tıkandı gibi cok fazla da ilerisi yok sanırım.ybs hakkında cok bilgim yok hocam.

Açık konuşmak gerekirse iyi bir okul olmadığı sürece vakit kaybından başka bir şey değil. Ancak kpss ve diğer kamu sınavlarına çalışma niyetiniz varsa değerlendirilebilir.

Açık konuşmak gerekirse iyi bir okul olmadığı sürece vakit kaybından başka bir şey değil. Ancak kpss ve diğer kamu sınavlarına çalışma niyetiniz varsa değerlendirilebilir.
Çalışırım ondan sıkıntı yok. Marmara, ytu,iu 3 unden birini istiyorum hacettepe gelme ihtimali de var bunlar kotu uniler değil diye düşünüyorum hocam.

Çalışırım ondan sıkıntı yok. Marmara, ytu,iu 3 unden birini istiyorum hacettepe gelme ihtimali de var bunlar kotu uniler değil diye düşünüyorum hocam.
Eşit ağırlık bölümleri sayısal bölümleri gibi mesleki garantisi yoktur. Artı olarak kendinizi geliştirmenizi bekler. Çoğu üniversitede iktisat bölümü var ve her yıl on binlerce mezun veriyor bu alanda farkını ortaya koyan sadece birkaç okul bulunuyor. Bunlar TOBB, Boğaziçi, Bilkent, Koç gibi üniversitelerdir. Geri kalanlarında bir fark yok istediğinizi seçebilirsiniz.

EA 93K sıralamam var. İktisat okunur mu? Yükselişte mi? Yoksa mezuna mi biraksam?

Bu sıralamalarda İktisat okumak riskli. Belli başlı üniversitelerde İşletme-İktisat gibi bölümler gelmiyorsa (ODTÜ-Boğaziçi ve benzeri üniversiteler) okumanızı önermem. Yönetim Bilişim Sistemleri veya Sınıf Öğretmenliği bakmanızı öneririm.

Ben de mesela TOBB Ekonomi %75 burslu düşünüyordum gerçekten ekonomi bölümü çok nitelikli bir okul. Oradan çıkanlar boş kalmıyor. Ancak eğitimi çok zor olduğu için göze alamadım. Artı full İngilizce eğitim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı