İleride hangi mesleği yapmalıyım?

President1

Kilopat
Yer
İskenderun
Selamun aleyküm. Şu an lise 3'e geçtim ve ileride ne yapacağıma tam olarak karar veremedim her farklı fikir gördüğümde acaba bunu mu yapsam ileride diye aklımdan geçiyor sürekli. Teknolojiye karşı bayağı merakım ve bilgim var ileride bu konuda bir şeyler yapmayı düşünüyorum. İmkan olsa yurtdışında çalışırım diye düşünce geçti aklımdan en aşağı 500-1000 Euro alsam bile TL karşılığı iyi bir para ediyor. O işlerde öyle kolay olmuyor gerçi ama birçok tanıdığım insan birden bire köşeyi döndü resmen.

Üniversite okumayı istiyorum ama üniversite sınavlarının konularına bir bakayım dedim bütün hevesim resmen kaçtı. O kadar çok sayıda ders ve her dersin ayrı ayrı konuları var ki sanki bir insana değil de bir bilgisayara yapılıyor bu sınavsahsen ben mi gözümde çok büyütüyorum yoksa eğitim sistemimizin beklentileri çok üst noktalarda mı cevap bence açıkça ortada. Yapacak bir şey yok bu sisteme rağmen elimden geleni inşallah yapacağım.

İleri de ne yapabilirim nereden başlayabilirim en kötü ihtimal olarak lise mezunu olupta neler yapabilirim bana bir yol gösterirseniz çok memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı