İleride pilotluk okumak için nasıl bir yol izlenmeli?

Üniversitede pilotaj bölümünü kazanıp okuyan kişiler, ileride 1 kere sağlık raporundan kalınca işsiz durumuna düşüyor. En mantıklı yol, elinde bir meslek olup, ücretli eğitimle pilot olmaktır.

Hayır öyle bir duruma düşmüyorlar. Mesela Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileri böyle bir durumda kurum içi yatay geçiş yapabiliyorlar, Uçak Mühendisliği vb. bölümlere geçebiliyorlar.

Öyle geçmiş olsun işsiz kaldın gibi bir durum yok.

Hayır öyle bir duruma düşmüyorlar. Mesela Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileri böyle bir durumda kurum içi yatay geçiş yapabiliyorlar, Uçak Mühendisliği vb. bölümlere geçebiliyorlar.

Öyle geçmiş olsun işsiz kaldın gibi bir durum yok.
Öğrencilik değil aktif pilotluk hayatından bahsediyorum. 30 yaşında sağlık raporundan kalsa 30 yaşından sonra işsiz kalıyor.

Öğrencilik değil aktif pilotluk hayatından bahsediyorum. 30 yaşında sağlık raporundan kalsa 30 yaşından sonra işsiz kalıyor.

Bu biraz da maddi güç meselesi. Tam ücretli okunacaksa bence de uçuş okulu daha mantıklı, ama burslu okunacaksa Pilotaj bölümünü okumak daha iyi bir seçenek.

Zaten uçuş okuluna para verebilecek maddi durumu olmayan birisi için bu risk, alınabilir bir risk değil. Elde olan bir şey yok çünkü.

Uçuş okuluna para verebilecek maddi durumu olmayan birisi ücretsiz pilotaj kazanabiliyorsa neden gitmesin? Üniversite sürecinde bir sorun yaşarsa Uçak Mühendisliği'ne geçebilir. İş bulduktan sonra sorun yaşarsa havacılık şirketinde başka pozisyonlarda çalışabiliyorlar diye biliyorum.

Uçuş okuluna para verebilecek maddi durumu olmayan birisi ücretsiz pilotaj kazanabiliyorsa neden gitmesin? Üniversite sürecinde bir sorun yaşarsa Uçak Mühendisliği'ne geçebilir. İş bulduktan sonra sorun yaşarsa havacılık şirketinde başka pozisyonlarda çalışabiliyorlar diye biliyorum.
O iş öyle olmuyor işte. Üniversitede zaten sağlık raporu alamazsa direkt üniversiteye alınmıyor. Yatay geçiş hikaye. Meslekteyken sağlık raporundan kaldığında tamamen kariyeri bitmiş bir pilot olarak hayatına devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı