İlerleyen zamanda seslendirme sanatçısının bir önemi kalır mı?

lamba

Centipat
Katılım
6 Mayıs 2023
Mesajlar
190
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ya seslendirmen sanatçısı olmak istiyorum. İleride bir önemi kalır mı? Geleceğimi de çöp etmek istemiyorum. Önemi kalır mı?
 
Yapay zekalarını gelişmesi ile birlikte ses sanatçılarının mesleği tehlikede mi diye düşünmüştüm. Artık Türkçe dublaj içerikleri, seslendiren kişinin sesiyle değil de aktörün sesiyle Türkçe olarak dinleyeceğiz gibi. Fakat burada da ses sanatçısına ihtiyaç olacak, çünkü sahnelerdeki duyguyu aktarabilecek bir tonlamaya ihtiyaç duyulacak. Dolayısı ile ses sanatçılarının mesleğinin yok olacağını değil de, bu işte ihtiyaç duyulan sanatçıların sayısının düşeceğini düşünüyorum.
 
Yapay zekanın insanlar kadar yaratıcı olabileceğini düşünmüyorum doğrusu. Evet, kendileri düşünebiliyorlar ama sonuç çıkarabilmesi için ona benzer kaynaklara ihtiyacu var.
 
Su an ki Yapay Zeka'nin boyle olmasi gelecekte bu derece islevsiz olacagi anlamina gelmiyor. islevsiz'den kastim her isimizi Yapay Zeka ile yapmiyoruz gelecekte cogu isimizi Yapay Zeka'nin yapacagindan bahsediyorum. Yapay Zeka'yi gelistiren insanlarin artmasi sebebiyle bu ise talep cok artti. Gelistiren cok oldugu icin onumuzdeki yillarda daha gelismis bir model karsimizda olacak.
 
Kalmaz Full AI sesledirme üzerinde olur artık.

Ses sanatçılarına olan ihtiyaç tamamen ortadan kalkmaz çünkü yapay zeka genellikle bir kullanıcının belirlediği parametrelerle çalışır. Yapay zekayı kullanan ses sanatçıları, belirli görevleri daha hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirebilirler. Ancak, duygusal ifade, yaratıcılık ve özgünlük gibi alanlarda insan ses sanatçılarının katkıları hâlâ önemlidir. Bu nedenle, yapay zekayı kullanan ses sanatçıları ile insan ses sanatçıları arasında bir iş birliği olabilir. İnsanlar, yapay zekanın ürettiği içeriği denetleyerek kaliteyi sağlama ve istenilen duygusal tonlamayı elde etme konusunda önemli bir rol oynamaya devam edebilirler.

Evet, sonuç olarak yapay zekayı kullanan ses sanatçıları muhtemelen var olmaya devam edecektir. Yapay zeka, belirli görevleri yerine getirmek için programlandığından, bir insanın belirlediği parametrelerle çalışır. İnsanlar, yapay zekaya ne yapması gerektiğini belirler ve işin kalitesini kontrol eder.

Ancak, yapay zekanın ilerlemesiyle birlikte, belirli görevlerde insanlara olan ihtiyaç azalabilir. Özellikle tekrarlanabilir, belirgin kurallar içeren görevlerde yapay zeka daha etkili olabilir. Ancak, duygusal ifade, yaratıcılık ve özgünlük gibi konularda insan ses sanatçılarının hâlâ değerli olacağı düşünülmektedir. İnsanlar, yapay zekanın ürettiği içerikleri denetleyerek kaliteyi sağlama ve istenilen duygusal tonlamayı elde etme konusunda önemli bir rol oynamaya devam edebilirler.
 
İşiz filan kalmazlar çünkü yapay zeka o kadar gelişmedi seslendirme olarak belki 15 yıl sonra belki. Yapay zeka hiçbir mesleği bitirmez hikaye hep.
 
İşiz filan kalmazlar çünkü yapay zeka o kadar gelişmedi seslendirme olarak belki 15 yıl sonra belki. Yapay zeka hiçbir mesleği bitirmez hikaye hep.

Web tasarım öğrenmeye çalışıyordum. Mola verip Instagram'a gireyim dedim. Karşıma bir video çıktı. Video da kullanıcı arama kutusuna örneğin mücevher satışı yapabileceğim bir e ticaret sitesi kur yazdı. Birkaç saniye bekledikten sonra kullanıcının karşısına e ticaret sitesi hazır halde geldi. Büyük ihtimal kullanıcıya da APIleri ayarlamak kaldı. O videodan sonra bıraktım web tasarımı. Bence küçümsemeyin yapay zekayı pek çok mesleği bitirme potansiyeli var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı