İlk açılışta fanların durup tekrar çalışması

Yanlış hatırlamıyorsam @Recep Baltaş bir videoda "Bazı fanlar ilk açılışta bir süre ters dönüyor ve üzerindeki tozu dağıtıyor, daha sonra normal şekilde dönüyorlar" Başka bir videoda da görmüş olabilirim.

Bende öyle hatırlıyorum ama tedirgin olmadım değil. Cünkü komple güç kesiyor sistem, power düğmesinin ledi'de sönüp tekrar yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim bazı akıllı güç kaynakları hem güç kesintisini anlatmak için hemde bir nedeni vardır herhalde böyle yapıyor. Bir kere de sadece windowsu kapatın fişi çekmeyin aynı şey devam ediyor mu? Bizi bilgilendirin.

Benim bildiğim bazı akıllı güç kaynakları hem güç kesintisini anlatmak için hemde bir nedeni vardır herhalde böyle yapıyor. Bir kere de sadece windowsu kapatın fişi çekmeyin aynı şey devam ediyor mu? Bizi bilgilendirin.

Bilgisayarım kurulu değil monitöre falan bağlı değil yani. Açtım biraz bekledim reset attım fanlar sadece kapanınca durdu geri tam gaz çalışmaya başladı. Fişi çekmeden sıfırdan açınca 1 saniye elektrik alıyor tüm fanlar dönüyor elektriği kesip geri başlıyor ve tüm fanlar durmadan elektrik almıyor kasa sanırım ana kart'ın fanları falan kontrol etmesinden kaynaklanıyor.

Hocam şimdi molex'e bağladım fanlarıda. Ana karta bağladım. Ne olursa olsun power tuşu öyle konumlandırılmış. Ana karta resette böyle bir sorun yok. Power'da fanları 1 saniye iptal edip tekrar çalıştırıyor sanırım. Toz temizleme gibi bir özellik zaten. Hemen açmıyor fanların 2. dönüşünde açıyor sistem kendini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı