İlk açılışta RAM yandı

Wiro8

Hectopat
Bilgisayarımı toplamıştım güç düğmesine bastığımda bilgisayardan yanık kokusu geldi ve RAM yandı. Ben montajda bir hata yapmadım her şey olması gerektiği gibiydi.
Vatanda garantisi duruyor götürsem kullanıcı hatası mı denir ? Çünkü 2 adet RAM vardı 1 tanesi sağlam 1 tanesi yandı bilgisayara güç veridiğim anda.

İşlemciyi yanlış takma ihtimalin var mı?

Hayır. Şu an bilgisayarı diğer çalışan RAM'le kullanıyor çatır çatır kullanıyorum CS:GO ve LoL oynadığım hiçbir sorun yok. Üstte belirttiğim üzere hiçbir hata yapmamama rağmen RAM'imden oldum.

RAM'ın yandığını nasıl anladınız?

Yanık kokusu geldi anakarttan geldi sandım ödüm koptu ama 1 adet 8 GB RAM'im dışında şu an bilgisayarı sorunsuz kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Şu an bilgisayarı diğer çalışan RAM'le kullanıyor çatır çatır kullanıyorum CS:GO ve LoL oynadığım hiçbir sorun yok. Üstte belirttiğim üzere hiçbir hata yapmamama rağmen ramimden oldum.

Yanık kokusu geldi anakarttan geldi sandım ödüm koptu ama 1 adet 8 GB RAM'im dışında şu an bilgisayarı sorunsuz kullanıyorum.

Hocam RAM'ın yanmasının bir sürü sebebi olabilir. Vatan Bilgisayar'a götürüp bir gösterin sistemi. Kontrol ettirin ama büyük ihtimalle kullanıcı hatası derler.

Hocam RAM'ın yanmasının bir sürü sebebi olabilir. Vatan Bilgisayar'a götürüp bir gösterin sistemi. Kontrol ettirin ama büyük ihtimalle kullanıcı hatası derler.
hocam sistem custom her parça farklı yerden alındı

Anakart RAM slotu bozuk olabilir.
bu rami yakmak için yeter mi ? Ve eğer bozuksa bunu nasıl anlayabilirim başka bir RAM i yakmadan

Hocam sistem Custom her parça farklı yerden alındı.

Bu RAM'i yakmak için yeter mi? Ve eğer bozuksa bunu nasıl anlayabilirim başka bir RAM'i yakmadan.

Yakmaya yeter. Bir kısa devre sonucu yanmış olabilir kii bence kisa devre sonucu oldu. Yine de bir gosterin belki RAM'de bir kısa devre olduğunan dolayı yandı.

Yakmaya yeter. Bir kısa devre sonucu yanmış olabilir kii bence kisa devre sonucu oldu. Yine de bir gosterin belki RAM'de bir kısa devre olduğunan dolayı yandı.
hocam eğer ram slotundan dolayı olduğu anlaşılırsa ben anakartı itopyadan aldım. Vatandan aldığım ram ücretini karşılarlar mı ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı