İlk aldığınız bilgisayarı ve İlk kullandığınız Windows sürümünü nedir?

İlki değil hepsini anlatayım 😁 Bugüne kadar 4 bilgisayar kullandım.

Sene 1999. Liseye başlayacağım yıl. İlk bilgisayarı dedem Celeron işlemcili Aidata marka bilgisayar almıştı. Bir hafta geçmeden arızalanmıştı. Babamda bilgisayarı iade edip üst modeli Pentium 3 işlemcili modeli almıştı. Başka özelliklerini hatırlamıyorum. İşletim sistemi Windows 98 SE idi.

2005 senesinde üniversiteyi kazandık ve bilgisayarı yeniledik. Sıfırdan kendim toplayıp montajlamıştım.

Asus P5LD2-SE Anakart, Pentium D 820 İşlemci, 4 GB Kingston ram, Ati Radeon x550 64 bit Ekran Kartı, 500 GB Samsung 7200rpm HDD, Sony DVD-RW, Feel Hurricane Kasa, 550 watt power, Windows XP işletim sistemi...

2012 senesinde sadece ekran kartını yükseltip kullanmaya devam etmiştim. Powercolor Ati Radeon HD4650 128 bit 1 GB ekran kartı idi.

2016 senesinde satmak için komple sistemi 650 TL'den ilana çıkarttım. 2 ay ne arayan oldu ne soran, sonra parça parça 4 günde bilgisayarın tamamını 800 TL'ye satmıştım.

2013 senesinden beri Lenovo z500 i5 işlemci, GT645m ekran kartlı modeli kullanıyorum. Bugüne kadar ara ara yükseltmeler yaptım. 6 GB ram'i 16 GB'a, mevcut sata bağlantılara da 1'er TB'lık Samsung SSD yükseltmesi yaptım.

Niyetim yeni bilgisayar almaktı ama bir türlü alamadım. Şimdi fiyatları inceliyorum 19 bin TL altına düzgün bilgisayar yok. Muhtemelen yaklaşık 1000 TL daha masraf yapıp ekran çerçevesi ve üst kasayı yenileyeceğim.

Model:
Acer Aspire One ZG5 aoa150bb.
1GB RAM.
5200 RPM HDD.
Intel atom n270.
İşletim sistemi: Windows XP Professional.

Zamanında Windows XP, Google Chrome ile web gezintisi için gayet güzel iş görüyordu.

2015-2016 gibi başka bilgisayara geçtim. Şu an kullandığım bilgisayarımı ise 2019-2020 gibi aldım.

Bu bilgisayar hala bende. Fakat artık ana bilgisayarım değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı