İlk araba için 1 milyon TL araç tavsiyesi

Herkese merhaba, şubat ayında ehliyetimi alıp araba almak gibi bir planım var. Daha önce hiç araba sürmedim. Temmuz 2025'te motor ehliyetim ile birlikte trafiğe çıktım ancak araba konusunda sıfırım. Bütçem 1.1-1.2m arası ancak kredi ile 1.4m kadar çıkmaya çalışabilirim. O yüzden bu iki bütçeye göre ayrı ayrı önerirseniz sevinirim. Benim için en önemli şey tasarım ve teknoloji. O yüzden daha çok SUV araçlar hoşuma gidiyor. Sahibinden de bakar iken birkaç filtrem vardı.

Yıl minimum 2022. Benzin, hibrit ya da elektrik. Otomatik vites. Maximum 100 bin km. Ağır hasar kaydı olmayan.

Bu filtrelerim doğrultusunda çıkan araçlar Hyundai Bayon, Opel Mokka ve Mokka-e, Dacia Sandero Stepway, Ford Puma ve Kia Stonic modelleri. Citroën araçlarda var ancak 1.2 PureTech motorları direkt es geçiyorum.

Bayon ve Stepway son sıralarda benim için. Puma, Mokka-e ve Stonic aralarında tasarım olarak hoşuma giden araçlar. Benzinli araç ile hiç uğraşmayıp deyip Mokka-e'ye mi yönelsem diye düşünüyorum. Yoksa ilk araç için fazla mı olur bilemiyorum.

Hatchback olarak bana güzel gelen bir araç buldum Skoda fabia 1.0 TSI.

Arabayı en az 2-3 yıl boyunca kullanacağım. Hatta belki daha da uzun. İstanbul içi ve yıllık izin gibi zamanlarda memlekete gitmek ya da çevre illere bursa, Tekirdağ vb. gezmek için kullanacağım. Aynı zamanda motorda kullandığım için yaz aylarında ikisini birlikte kullanacağım. Bu duruma göre ne öneririsiniz acaba? Bu modeller iyi midir yoksa başka modeller var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, Şubat ayında ehliyetimi alıp araba almak gibi bir planım var. Daha önce hiç araba sürmedim. Temmuz 2025'te motor ehliyetim ile birlikte trafiğe çıktım ancak araba konusunda sıfırım. Bütçem 1.1-1.2m arası ancak kredi ile 1.4m kadar çıkmaya çalışabilirim. O yüzden bu iki bütçeye göre ayrı ayrı önerirseniz sevinirim. Benim için en önemli şey tasarım ve teknoloji. O yüzden daha çok SUV araçlar hoşuma gidiyor. Sahibinden de bakar iken birkaç filtrem vardı.

Yıl minimum 2022. Benzin, hibrit ya da elektrik. Otomatik vites. Maximum 100 bin km. Ağır hasar kaydı olmayan.

Bu filtrelerim doğrultusunda çıkan araçlar Hyundai Bayon, Opel Mokka ve Mokka-e, Dacia Sandero Stepway, Ford Puma ve Kia Stonic modelleri. Citroën araçlarda var ancak 1.2 PureTech motorları direkt es geçiyorum.

Bayon ve Stepway son sıralarda benim için. Puma, Mokka-e ve Stonic aralarında tasarım olarak hoşuma giden araçlar. Benzinli araç ile hiç uğraşmayıp deyip Mokka-e'ye mi yönelsem diye düşünüyorum. Yoksa ilk araç için fazla mı olur bilemiyorum.

Hatchback olarak bana güzel gelen bir araç buldum Skoda fabia 1.0 TSI.

Arabayı en az 2-3 yıl boyunca kullanacağım. Hatta belki daha da uzun. İstanbul içi ve yıllık izin gibi zamanlarda memlekete gitmek ya da çevre illere bursa, Tekirdağ vb. gezmek için kullanacağım. Aynı zamanda motorda kullandığım için yaz aylarında ikisini birlikte kullanacağım. Bu duruma göre ne öneririsiniz acaba? Bu modeller iyi midir yoksa başka modeller var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Kia Stonic tam SUV sayılmaz aslında. Küçük sınıf crossover SUV diyebiliriz. Arada kaldığınız modellerden en optimal olanı Stonic olur.

Mokka-e'ye bakmayın hatta direk psa grubuna hiç bakmayın olmadık yerden arıza çıkarıyorlar. Puma ve stonic güzel araçlardır stonic bakacaksanız 1.4mpi motoruna bakın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı