İlk araba tavsiyesi

HARDMehmet3332

Kilopat
İlk arabamı alacağım. Ehliyetimi yeni aldım 20 yaşındayım çok bir şoförlüğüm yok bayağı acemiyim. 300 bin TL param var beni çok sanayiye sokmayacak genç olduğum içinde çok yaşlı göstermiycek bir araba arıyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor ben de çok anlamadığım için kafam iyice karıştı. Ayrıyeten klima şart sıcak memlekette yaşıyorum kuş grubu olmazsa tavsiyeleriniz sevinirim.

Renault Clio 2 gibi araçlara bakıyorum ama 300 bine 2003-2000 model arabalar iyi mi kötü mü bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clio çok iyi ilk arabadır. Benim de ilk aracım 2005 model Clio (hala kullanıyorum). Ancak model eski olmasından dolayı kilometresi düşük olanı bulmak çok zor. Km düşürülmüş araca denk gelme ihtimaliniz de var, özellikle kontrol ettirin alacaksanız. Bakımı düzgün olduğu müddetçe yıllık bakımı ve 1-2 sürpriz sorun haricinde bir derdin olmaz. Ancak alacaksan kesinlikle 1.2 modelini alma. Aşırı güçsüz. 1.4 16v modeli iyidir. Benzinli olduğu için dizel 1.5'e göre masrafı daha azdır. Bütçende bulabilirsen bir de hatchback yerine sedan modeli tercih et derim. Hatchback modelin bagajı fena küçük.

Bunun haricinde daha yakışıklı bir şey ararsan Mazda 323'lere bakabilirsin. Ama onlar için detaylı yorum yapamam. Clio için soruların olursa sorabilirsin.

Bütçeniz az o bütçe ile düzgün araba bulma şansınız düşük Türkiye şartlarında. O bütçe ile alacağınız araba ile büyük ihtimal sanayi ile çok haşır neşir olursunuz.
Bütçeyi artıramıyorsanız en azından parçası ucuz, tamiri kolay model seçiniz.

Bütçeniz az o bütçe ile düzgün araba bulma şansınız düşük Türkiye şartlarında. O bütçe ile alacağınız araba ile büyük ihtimal sanayi ile çok haşır neşir olursunuz.
Bütçeyi artıramıyorsanız en azından parçası ucuz, tamiri kolay model seçiniz.
Bu bütçelere 1.4 Palio veya 1.5 accent alınmaz mı?

Megane 1 coupe 1.6 atmosferik. Sıkıntı çıkarsa bile parçasını bulmak kolay. Düzgün bir örneğini bulursan kaçırma. Bir kaç ay önce 240 bin TL'ye hatasız 170bin km'de bir ilan vardı, ikinci sahibinden 45 yaşlarında bir adamdı. Düzgün bir örnekti. Bunun vereceği zevki bu bütçede başka bir otomobilde bulmak zor, zaten bu bütçede ne alırsan al sorun çıkartması an meselesi. En azından zevkle kullanacağın bir otomobil bak.

Megane 1 coupe 1.6 atmosferik. Sıkıntı çıkarsa bile parçasını bulmak kolay. Düzgün bir örneğini bulursan kaçırma. Birkaç ay önce 240 bin TL'ye hatasız 170bin Km'de bir ilan vardı, ikinci sahibinden 45 yaşlarında bir adamdı. Düzgün bir örnekti. Bunun vereceği zevki bu bütçede başka bir otomobilde bulmak zor, zaten bu bütçede ne alırsan al sorun çıkartması an meselesi. En azından zevkle kullanacağın bir otomobil bak.

Dediğiniz çok doğru ama bizim ülkemizde piyasası yok denecek kadar az keyiflidir fakat değeri bilinmeyen araçlardan.

Clio çok iyi ilk arabadır. Benim de ilk aracım 2005 model Clio (hala kullanıyorum). Ancak model eski olmasından dolayı kilometresi düşük olanı bulmak çok zor. Km düşürülmüş araca denk gelme ihtimaliniz de var, özellikle kontrol ettirin alacaksanız. Bakımı düzgün olduğu müddetçe yıllık bakımı ve 1-2 sürpriz sorun haricinde bir derdin olmaz. Ancak alacaksan kesinlikle 1.2 modelini alma. Aşırı güçsüz. 1.4 16v modeli iyidir. Benzinli olduğu için dizel 1.5'e göre masrafı daha azdır. Bütçende bulabilirsen bir de hatchback yerine sedan modeli tercih et derim. Hatchback modelin bagajı fena küçük.

Bunun haricinde daha yakışıklı bir şey ararsan Mazda 323'lere bakabilirsin. Ama onlar için detaylı yorum yapamam. Clio için soruların olursa sorabilirsin.

https://shbd.io/s/4lVHD2Ik şu gibi düşünüyorum sedan pek hoşuma gitmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı