İlk aşk ve ayrılık acısı

565702

Hectopat
Dostlar merhaba, bu genelinin erkek olduğu bir forum. Bu sebeple siz arkadaşlarıma ve abilerime erkek bakış açısıyla bir şey soracaktım.

İlk aşkınızı unutabildiniz mi?
Veya bir kız sizi çok seviyorsa döner miydiniz?

Bir olay anlatacağım, biraz uzun. Ancak okuyup cevap verebilen olursa çok sevinirim. Asıl sorum: "Bu anlatacağım çocuk sizce döner mi?" Çok ama çok hassas bir dönemdeyim, kırıcı olmadan yazarsanız sevinirim.

18 yaşındayım. 2,5 senelik bir ilişkim bitti, 2 ay önce. Her anlamda ilkimdi. Çok şey yaşadık. İlk sevgilim, ilk flörtüm, ilk aşkımdı. Kendisi çok tatlı, çok masumane bir çocuktu. Hâlâ çok seviyorum. İlk başlarda ben kendisiyle ilişki istemiyordum çünkü ayrılmaktan korkuyordum (korktuğum başıma geldi). O sevgili olmak için çok ısrar etti, 2 ay boyunca uğraştı. Onunla sevgili olduk. Başlarda benim güvenimi kırdığı birkaç olay yaşadık, bu ilişkimizi sarstı. Yine de devam ettik. Çok bağlıydık, 7/24 beraberdik. Ben de onun ilk aşkıydım. Benim için tonlarca fedakarlık yaptı, ben de onun için. Sınav senesi stresi derken ikimiz de çok yıpranmıştık. Benden uzaklaşıyordu. Ben çok büyük bir hata yaptım. Ondan ayrılmak istemediğimi, böyle bir şey olursa kendime zarar vereceğimi söyledim. (Biliyorum, çok yanlıştı ve çok pişmanım.) Böyle bir gece yaşadık. Kendisi çok korktu. İşin içine aileler girdi. Yine de beni çok sevdiğini, bu kötü zamanları beraber atlatacağımızı söylüyordu. Ben de çok pişman olmuştum, özür diliyordum. Ama olay artık ciddileşmişti bile. Okul müdürü bile araya girdi, öyle söyleyeyim. Ben çok özür diledim. Pişman olduğumu, yaptığımın yanlış olduğunu çok belirttim. Direkt ilişki boyunca yaptığım tüm yanlışlardan pişmandım. Çok anlattım. Başlarda dinliyordu, sonra beni dinlemeyi bıraktı. Bundan sonra "bana yazma, konuşmayacağız" demeye başladı. Her yerden engelledi. Benim bir hastalığım oldu, ameliyat oldum, şu an iyiyim. Buna rağmen hatrı sayılır bir şekilde arayıp sormadı. Bir iki mesaj attı. Onu çok özlüyorum, çok seviyorum. Dostlar, ama gerçekten o da çok seviyordu beni. Bu benim kafamda değil, abartmıyorum. Ne olursa olsun bırakmayacağını söylüyordu. “Her şey bir yana, sen bir yana” diyordu. Her yolu denedim onunla konuşmak için. Açıkçası onun da beni hâlâ sevdiğini ama kafasının karışık olduğunu hissediyorum. Ne yapabilirim sizce? Annesiyle de konuştum, karışmak istemediğini söyledi. Çok seviyorum, gerçekten unutulacak gibi değil. Unutmayı da denedim, olmuyor. Zihnimin her yeri ona ait olmuş resmen. Dönerse nasıl geri döner? Mantıklı önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk ilişkiler genelde unutmuyor. Aslında unutulmamasının sebebi de ilk ilişkilere yüklenen anlamsızca, manasızca yapılan yüklemelerdir, insanların anlam vermesidir. Şu hayatta her şeyin yeri doluyor. İnsan hafızası, tamamen bir yaşanmışlığı unutamaz. Beyin buna müsaade etmez. Bir gece bile aniden aklınıza gelebilir. Sadece tatlı, tebessüm anı olarak zihninizde yer ediniyor.

İlk ilişkiler genelde unutmuyor. Aslında unutulmamasının sebebi de ilk ilişkilere yüklenen anlamsızca, manasızca yapılan yüklemelerdir, insanların anlam vermesidir. Şu hayatta her şeyin yeri doluyor. İnsan hafızası, tamamen bir yaşanmışlığı unutamaz. Beyin buna müsaade etmez. Bir gece bile aniden aklınıza gelebilir. Sadece tatlı, tebessüm anı olarak zihninizde yer ediniyor.

Teşekkürler döner mi sence?

O konu hakkında net yorum yapamam da bir erkek olarak erkek arkadaşınızın psikolojisi hakkında yorum yapabilirim: Muhtemelen o da belirsizliğin içinde ve kafasında sürekli bir fırsat versem mi ikilemini yaşıyordur. Beyin, iyi anıları hatırlatır genelde. Kötüleri pek hatırlatmaz. Sonra bazı yerlerde çocuk gibi davranmışsınız. Onları hatırlarsa da beyin, bu kişi mantıklı değil diyerek öteliyor da olabilir. Ayrılış şeklinizi tam olarak bilemiyorum da döneceğini sanmıyorum.

O konu hakkında net yorum yapamam da bir erkek olarak erkek arkadaşınızın psikolojisi hakkında yorum yapabilirim: Muhtemelen o da belirsizliğin içinde ve kafasında sürekli bir fırsat versem mi ikilemini yaşıyordur. Beyin, iyi anıları hatırlatır genelde. Kötüleri pek hatırlatmaz. Sonra bazı yerlerde çocuk gibi davranmışsınız. Onları hatırlarsa da beyin, bu kişi mantıklı değil diyerek öteliyor da olabilir. Ayrılış şeklinizi tam olarak bilemiyorum da döneceğini sanmıyorum.

Teşekkürler. Döneceğine inanacağım.

@nehiir, dönse de açıkçası eskisi gibi olacağını düşünmüyorum. Aradan bir süre geçtikten sonra konu güncellemesi yaparsınız. Unutmanız mümkün değil de sadece alışacaksınız, zaman geçtikçe bir şey hissetmediğinizi; eski, tebessüm ettiğiniz anılar olarak bakacak ve keşke böyle olmasaydı diye muhtemelen iç geçireceksiniz ancak bunları deyinceye kadar yerini çoktan doldurmuş olacaksınız. Daha yeni ayrılık, yeni ayrılık olduğu için de bunlar normaldir. Bir de yaşınız da küçükmüş, zamanla daha da deneyimli olacaksınız.

Dostlar merhaba, bu genelinin erkek olduğu bir forum. Bu sebeple siz arkadaşlarıma ve abilerime erkek bakış açısıyla bir şey soracaktım.

İlk aşkınızı unutabildiniz mi?
Veya bir kız sizi çok seviyorsa döner miydiniz?

Bir olay anlatacağım, biraz uzun. Ancak okuyup cevap verebilen olursa çok sevinirim. Asıl sorum: "bu anlatacağım çocuk sizce döner mi?" çok ama çok hassas bir dönemdeyim, kırıcı olmadan yazarsanız sevinirim.

18 yaşındayım. 2,5 senelik bir ilişkim bitti, 2 ay önce. Her anlamda ilkimdi. Çok şey yaşadık. İlk sevgilim, ilk flörtüm, ilk aşkımdı. Kendisi çok tatlı, çok masumane bir çocuktu. Hâlâ çok seviyorum. İlk başlarda ben kendisiyle ilişki istemiyordum çünkü ayrılmaktan korkuyordum (korktuğum başıma geldi). O sevgili olmak için çok ısrar etti, 2 ay boyunca uğraştı. Onunla sevgili olduk. Başlarda benim güvenimi kırdığı birkaç olay yaşadık, bu ilişkimizi sarstı. Yine de devam ettik. Çok bağlıydık, 7/24 beraberdik. Ben de onun ilk aşkıydım. Benim için tonlarca fedakarlık yaptı, ben de onun için. Sınav senesi stresi derken ikimiz de çok yıpranmıştık. Benden uzaklaşıyordu. Ben çok büyük bir hata yaptım. Ondan ayrılmak istemediğimi, böyle bir şey olursa kendime zarar vereceğimi söyledim. (biliyorum, çok yanlıştı ve çok pişmanım.) Böyle bir gece yaşadık. Kendisi çok korktu. İşin içine aileler girdi. Yine de beni çok sevdiğini, bu kötü zamanları beraber atlatacağımızı söylüyordu. Ben de çok pişman olmuştum, özür diliyordum. Ama olay artık ciddileşmişti bile. Okul müdürü bile araya girdi, öyle söyleyeyim. Ben çok özür diledim. Pişman olduğumu, yaptığımın yanlış olduğunu çok belirttim. Direkt ilişki boyunca yaptığım tüm yanlışlardan pişmandım. Çok anlattım. Başlarda dinliyordu, sonra beni dinlemeyi bıraktı. Bundan sonra "bana yazma, konuşmayacağız" demeye başladı. Her yerden engelledi. Benim bir hastalığım oldu, ameliyat oldum, şu an iyiyim. Buna rağmen hatrı sayılır bir şekilde arayıp sormadı. Bir iki mesaj attı. Onu çok özlüyorum, çok seviyorum. Dostlar, ama gerçekten o da çok seviyordu beni. Bu benim kafamda değil, abartmıyorum. Ne olursa olsun bırakmayacağını söylüyordu. “her şey bir yana, sen bir yana” diyordu. Her yolu denedim onunla konuşmak için. Açıkçası onun da beni hâlâ sevdiğini ama kafasının karışık olduğunu hissediyorum. Ne yapabilirim sizce? Annesiyle de konuştum, karışmak istemediğini söyledi. Çok seviyorum, gerçekten unutulacak gibi değil. Unutmayı da denedim, olmuyor. Zihnimin her yeri ona ait olmuş resmen. Dönerse nasıl geri döner? Mantıklı önerilerinizi bekliyorum.

Güncelleme: Düşündüm ve ben bu kadar üzülürken beni yok sayan bir erkeği istemediğime karar verdim. Gerçek yüzü böyleymiş ben bunca zaman yanlış yorumlamışım diye düşünüyorum artık. Dönse de istemiyorum.

Doğru karar vermişsiniz. Başta aşması zor olacak, o konuda size hak veriyorum ancak insanız ve insan olarak her türlü zorlukla karşılaşmamız gerekiyor. Anladığım kadarıyla yaşınız daha çok genç. 5-10 sene sonra, aklınız daha da olgunlaştığında ve bu zamanları hatırladığınızda, iyi ki bunları yaşadığınızı; bu olayların sizi siz yaptığını, daha da olgun hâle geldiğinizin farkına varacaksınız. Bu süreçte yapmaktan hoşlandığınız aktivitelerini yapmanızı tavsiye ederim. Beyninizi ne kadar meşgul tutarsanız, o kadar az düşünürsünüz.

Doğru karar vermişsiniz. Başta aşması zor olacak, o konuda size hak veriyorum ancak insanız ve insan olarak her türlü zorlukla karşılaşmamız gerekiyor. Anladığım kadarıyla yaşınız daha çok genç. 5-10 sene sonra, aklınız daha da olgunlaştığında ve bu zamanları hatırladığınızda, iyi ki bunları yaşadığınızı; bu olayların sizi siz yaptığını, daha da olgun hâle geldiğinizin farkına varacaksınız. Bu süreçte yapmaktan hoşlandığınız aktivitelerini yapmanızı tavsiye ederim. Beyninizi ne kadar meşgul tutarsanız, o kadar az düşünürsünüz.

Teşekkür ederim yazdıklarınız icin. Kendimi YKS'ye vereceğim bu sene.

Teşekkür ederim yazdıklarınız icin. Kendimi YKS'ye vereceğim bu sene.

Dertleşmek arkadaşlarınla takılmak dostum dediğin insanlarla vakit geçirmek her zaman çok iyi gelir. Durmadan kafanı dağıtman gerekir. Evde kaldığın sürece yalnız kaldığın süre boyunca her daim overthink yaşarsın bende yakın zamanlarda bu olaylardan geçtim dertleşmek istersen yazabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı