İlk bilgisayar deneyimleriniz

İlk bilgisayarım 2010 yılında elime geçen Toshiba L10-102 laptoptu. Aşağıda:

60f58e574fcd4e2db227e665b1122dcc.jpg

Özellikler:
Intel Pentium M 725 1.60 GHz işlemci
Samsung 256 MB CL 2, 5 RAM. (Hala duruyor).
Toshiba 40 GB IDE HDD
10 dakikada dolup 10 dakikada biten pil.
Windows XP Home Edition işletim sistemi (Professional bile değil).
Doğum tarihi: 2004, 2005 veya 2006.
Ölüm tarihi: 2019.
Ölüm nedeni: Yere düşünce CPU fan soketinin çıkması ve dolayısıyla işlemcinin yanması.
WIN_20201214_192752.JPG
WIN_20201214_192902.JPG

2008 yılında ilkokul 4. sınıfta karne hediyesi olarak E2180'li 9800 GT'li efsane bilgisayarımla tanıştığım tarihtir. Dönemine göre oyun bilgisayarı sayılır. PCI-express slotu bozulduğundan 2 yıl önce emekliye ayrıldı. Donanım mezarlığına temelli döndü.

İlk kendi bilgisayarım HP550 takozuydu. İlkokul zamanlarında format atmayı öğrendiğim bilgisayardı. Liseye geçerken kendisiyle 6 ay boyunca USB'den Ubuntu kullanmıştım :D

Onun dışında IDE arabiriminde olan 99'dan kalma bir kasa daha vardı. Hala parçaları duruyor. Yapboz gibi oynuyordum onunla.

Diğer bilgisayarım Asus FX553VD oldu. Bu bilgisayar ile birlikte ilk defa RAM arayışı ile donanım arayışına girdim.

Geçen sene aldığın sistemim de son sistemim. Tüm arkadaşlarıma bilgisayar topladıktan sonra kendime de toplayabildim :D Bu da kendisi;

1607964992509.png

Son düzenleme:
Biraz alakasız bir konu ama bu konuda yaşadığım bir olumsuzluğu kafamdan atmaya çalışıyorum o yüzden sormak istedim.
İlk bilgisayar alışınızda yaşadığınız olumsuzluk ve pişmanlıkları paylaşmak ister misiniz?
(Illa da ilk olmasına gerek yok, aklınıza gelen marka memnuniyetsizlikleri veya benzeri şeyler varsa ve anlatmak isterseniz anlatın :) . )

Benim ilk bilgisayarım Samsung 2011'de aldım sanırım Celeron 4 RAM'li ve GPU yok onboard düşünün yani oyun oynamak zordu yani en düşükte 30-45 FPS falandı Zula'da ETS 2 geçin laglı idi FPS'den dolayı.

İlk bilgisayarım Casper alfaforce 7000'di o zamanlar 600 mark ile almıştık.
Babam beni internet kafede yakaladıktan sonra almıştı. O zamanlar çevirmeli bağlantı vardı. Kral Oyun'dan bir oyuna girip interneti keser bütün gün onu oynardım. İlk gerçek oyunum Stronghold Crusader'ı yıllarca oynadım hala severim. Güzel günlerdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı