İlk bilgisayar deneyimleriniz

İlk bilgisayarım 98 model Casper tüplüydü. Tüplü dev monitör beyaz klavye beyaz kasa. 2012 yılına kadar idare etti. Korsan oyun yüklemekten Google 10 saate açılıyordu . En sonunda oyun oynarken ekran kartı yandı hurda oldu.

Sene 2001. O zamanlar yeni bir sistem topladık. Gıcır gıcır mis gibi. Pentium 3 veya 4 olacak içinde. İlk bilgisayarım kendisi. Daha önce de evimizde bir tane bilgisayar vardı ama çok yavaştı hatırladığım kadarıyla. 7 yaşındayım o zamanlar. Donanım bilgim sıfır neredeyse. Abimle ilk geldiğinde baya kurcalamıştık aleti.

3 Gün sonra annem, babam ve abim hastahaneye gitmişlerdi. Abim herhalde üşütmüştü hatırladığım kadarıyla. Evde kimse yokken dedim ulan ben bunun içine bir göz atayım. Açtım kasayı incelemeye koyuldum. Fanını falan söktüm bir şekilde. Termal macunu pislik zannedip silmiştim hatta. Bilgisayarı resmen atomlarına ayırdım o gün. Tabii geri toplayamadım. Tüm parçaları kasaya atıp abimin gelmesini bekledim. Abim geldi direkt bilgisayarın başına oturdu hasta hasta. Tabii açılmadı bilgisayar. Kasayı kontrol edince anladı vaziyeti. Ama kızmadı. Yanına çağırdı geri beraber topladık bilgisayarı. Allah'tan kablolarına hasar vermemiştim. Yoksa o gün babamdan çok pis dayak yiyebilirdim.

Ben de virüs bulaştırmıştım. Yukarıdaki bilgisayara Portal sepeti lanetini bulaştırmıştım. Babam temizlemeye çalışmıştı ama bilgisayar yavaşlıktan dosya gezgininde bile gezinemiyordu. Sonra ben işi formatla çözmüştüm.

İlk Bilgisayarım: Asus X55A.

Kendisi güzel bilgisayardı aslında ama o yaşlarımda bilgisayar bilgim hiç olmadığı için bilgisayara o kadar çok virüs yedirip, içindeki hard diskini sarsıntıya maruz bırakıp kendi hatalarım değilmiş gibi bilgisayara çamur atardım ama büyüdükçe ve donanım bilgim arttıkça veya geliştikçe ilerleyen yıllarda yaptığım hatalarımın farkına vardım ve şu yazıyı yazarken bile pişmanlık hissediyorum.

Son düzenleme:
2008 yılında bir NFS Most Wanted ile tanıştım.

Hepimiz aynı olayı mutlaka yaşadık hocam yalnız değilsiniz. Ben de sisteme her gördüğüm şeyi indirirdim. Sürekli ayda bir format atmaktan yorulmuştu abim. En son 5 ay bilgisayarı yasakladılar bana.

Babamin fabrikada calisan bir arkadasi vardi. Sürekli fabrikanin eski Windows 95-98 bilgisayarlarini toplar bana hediye ederdi. Günün birinde yine bana icinde Windows 98 yüklü olan güzel bir bilgisayar hediye etmisti. Baktim PSU'nun üzerinde bir tus var. Üzerinde 230V ve 115V yaziyor. Dedim bir de 115V'a alip calistirayim. Dügmeye basar basmaz kasadan bir duman yükseldi ki, anlatamam.

Tabii o an isin icine ettigimi fark ettim. Neyse ki sadece PSU arizalanmis, diger parcalara bir sey olmamis. PSU'yu degistirdikten sonra bir süre daha kullanmistim

2008 yılın da Online oyun oynadığım için bilgisayarım sürekli açık dururdu. Bilgisayarı 1 saat bile kapatsam oyun da geri düşeceğimi bilirdim. Abartmıyorum askere gittiğim de bile açık bırakmıştım. Oyundaki serverlar haftada bir kere bakıma girerdi. 1 hafta kadar karakterim kasılmıştı. Yaz ayların da bilgisayarın yan kapağını söküp, vantilatör ile serinletmeye çalışırdım. Bilgisayarı bu kadar yormama rağmen hâla sağlam durur bir köşede.

Minecraft açıp baba benim videomu çek internete yükleyelim demem, babamında bunu yapması. Allah'tan video kimseye yayılmadı .
Bomba gibi patlamadığına şükret :O

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…